Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ingen Rabiot / Zidane Officiell / Williams lämnar

I dagens nyhetssvep rapporterar vi att det inte ser ut att bli någon Adrien Rabiot till Manchester United, det har varit protester utanför Old Trafford samt att Williams och Zidane Iqbal officiellt lämnar klubben. 

Ingen Rabiot

Det blir ingen Adrien Rabiot till Manchester United på free-transfer. Detta då Rabiot har valt att skriva på ett nytt kontrakt med Juventus. Något som Fabrizio Romano har gett sitt ”here we go” gällande. Romano rapporterar vidare att Juventus snart kommer presentera förlängningen med Rabiot.

Protester utanför Old Trafford

Under dagen presenterade United nästa säsongs hemmatröja (se här) då passade vissa fangrupperingar på att anordna en protest mot ägarfamiljen Glazers och den stora frustration som uppstått i samband med oklarheten kring klubbens försäljning. Banderoller med budskap såsom ”Ut med Glazers”, ”Endast fullförsäljning” och ”Mata inte Glazers girighet” vecklades ut, protesterna ledde till att ”Megastore” som ligger i Old Trafford var tvugna att stänga tillfälligt.

Vad gäller försäljningen av klubben så rapporterade Samuel Luckhurst att personer nära Sheikh Jassim säger att det inte har skett någon utveckling och att bollen fortfarande ligger hos Glazers.

 

Chloe Williams lämnar klubben

Chloe Williams anslöt till Manchester United i juli 2019. Då 19 år gammal var tanken att hon skulle ingå i U-21 laget. Det blev aldrig någon match för Williams i Uniteds röda tröja.  Den 14e november 2021 anslöt Williams på lån till Blackburn Rovers, ett lån som sedan skulle förlängas en säsong. Detta lånet har nu blivit permanent då den 22-åriga (född år 2000) mittfältaren anslutit till Blackburn Rovers på permanent basis.

 

Zidane klar för FC Utrecht

Vi har tidigare rapporterat att Zidane Iqbal kommer att spela fotboll i Utrecht nästa säsong. Detta har nu bekräftats från Manchester United samt Zidane själv. Rob Dawson skriver att transfersumman landar på runt blygsamma 850,000 pund. Dawson rapporterar även att United ser transfern mer som en sorts utlåning än en permanent transfer. Detta eftersom att United skall ha en återköpsklasul, samt erhålla 40% av transferavgiften om spelaren skulle säljas vidare till en annan klubb. United anser att Zidane inte har fysiken nog för att spela i Premier League men att de vill ge honom en plattform där de tror att han kan trivas och utvecklas.