Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Mount på Carrington / Fortsatt sus kring Bjilow / Fred visas dörren?

Ett saftigt svep innebär nyheter om att Mount tar ytterligare ett steg närmare United, att ryktena kring Bjilow fortsätter och att en mittfältsveteran kanske är påväg att lämna. Lite annat som behandlas är en landslagsmatch, ett tränarjobb och en gammal Unitedspelare som lägger skorna i hyllan.

Mount på Carrington i morse

Mason Mount, som med största sannolikhet blir Uniteds första värvning i sommar, syntes till på Carrington idag för att genomgå sin medicinska undersökning. Fotografer lyckades knäppa en bild på Mount sittandes i bilen på väg till träningsanläggningen klockan 8 i morse.

Att United kom fram till ett avtal med Mount rapporterade vi förra veckan, och det handlar om en affär på 55 miljoner pund, samt 5 miljoner i tillägg på ett 5-års kontrakt. Ten Hag har länge haft ett öga för den unge engelsmannen; efter en imponerande lånesejour i Vitesse för drygt fem år sen ville gode Erik locka Mount till Ajax på lån men fick avslag.

Efter att Mountaffären går i lås kommer blickarna riktas mot en målvakt och en anfallare som de nästa prioriteringarna på transfermarknaden.

Ryktena kring Bjilow fortsätter

Efter oklarheter kring De Geas kontrakt som till slut resulterade i att den 12-åriga veteranen nu är utan klubb har ryktena kring en målvaktsvärvning gått på helvarv. Intresset för André Onana har inte svalnat, men på grund av en strikt transferbudget samt FFP-regler (Financial Fair Play) spelar transfersummorna en stor roll då klubben siktar på att spendera 100 miljoner netto i sommar. Eventuella spelarförsäljningar skulle ge United mer spelrum.

United prioriterar för närvarande en anfallare, därav kommer kontraktförhandlingar fortsätta med den nu klubblösa David De Gea när han kommer tillbaka till England. Om den knuten inte löses upp sägs United vara intresserad av holländska mästarna Feyenoords nummer 1, Justin Bjilow. United är intresserade av en målvakt som besitter bra spel med fötterna, något som Bjilow har. Ten Hag känner Bjilow från hans tid i holländska ligan, och 25-åringen ses som ett bra billigare alternativ till Onana, men Rotterdamklubben sägs vara väldigt tveksamma till tanken att släppa sin viktiga kugge.

Fred på väg bort?

Efter att Mount nu verkar bli klar för klubben sägs United vara intresserade att sälja av en av sina mittfältare, enligt Manchester Evening News. En av dem är vår pastor på mittfältet, Frederico Rodrigues de Paula Santos, eller Fred som det står på tröjan.

Fred, som har fått nöja sig med en inhopparroll den här säsongen, är en av namnen på toppen av försäljningslistan och Fulham har visat intresse för brassen sen i maj. Fred går nu in i sitt sista kontraktår och United ser det här som sista chansen att få en duglig summa för mittfältaren.

Andra mittfältare som kan få se ett byte av klubbadress i sommar är Hannibal Mejbri, som har attraherat intresse från Borussia Dortmund, samt Donny Van De Beek.

Berg får jobb i Gnaget

Henning Berg som ni vet var försvarare, skadedrabbad bjässe och sedan trippelvinnare för United på 90-talet. Men visste ni att han var tränare också?

Det visste AIK för nu har norrmannen fått jobb i Stockholm. Berg kommer senast från den cypriotiska klubben Pafos FC, och ersätter Andreas Brännström på tränarbänken i ett krisande Gnaget som befinner sig under nedflyttningsstrecket.

Earps och Toone startade mot Portugal

England och Portugals damlag spelade en vänskapsmatch i Milton Keynes i lördags som uppvärmning inför stundande dam-VM. Det blev en lugn tillställning som slutade med noll gjorda mål. Såklart ser vi det här med positiva ögon då Mary Earps fick hålla nollan. Ella Toone fick också starta på vänsterkanten.

Katie Zelem fick hoppa in med en dryg halvtimme kvar att spela, men Maya Le Tissier fick värma bänken matchen ut.

Cleverley lägger skorna på hyllan

Tom Cleverley, en egen produkt som spelade för Manchester United mellan 2008 och 2015, har meddelat att han pensionerar sig från fotbollen.

Cleverley kom till Manchester som 11-åring och fick debutera för klubben som 21-åring mot Manchester City i Community Shield, där han fick spela en halvlek och se Nani bryta tiotals ljusblåa hjärtan i bitar med ett avgörande mål på tilläggstid för att fullborda en 0-2 comeback.

Det blev en hel del speltid för Cleverley i Fergies sista säsong, men efter David Moyes sejour hamnade Cleverley i Van Gaals frysbox och fick spendera tid på lån. Cleverleys kontrakt blev inte förnyat och sen dess har han spelat sin fotboll i Everton och Watford, där han nu avslutade sin karriär efter 6 år i Londonklubben. I hans sista säsong fick han bära kaptensbindeln, men fick tyvärr spendera nästan hela säsongen skadad, en skada som blev spiken i kistan för karriären. Det blev till slut totalt 79 matcher i Unitedtröjan för Cleverley.

Vi tackar en ligavinnare för trogen tjänst!

Murphy till Rovers permanent

Blackburn Rovers damlag har annonserat att Niamh Murphy, ungdomsspelare i Manchester Uniteds damlag, går till klubben på permanent basis. Den 20-årige försvararen har spenderat tid i andra divisionen för Rovers på så kallad ”dual-registration”. Murphy har imponerat i Blackburn, där hon bland annat utsågs till årets unga spelare i Rovers och blev utsedd till andra divisionens månadens spelare i november förra året. Murphy har skrivit på ett tvåårs-kontrakt, med option för ytterligare ett år.

All lycka till i framtiden, Niamh!

Hodgson klar för Palace

Benjamin Franklin sade en gång att ”Inget är säkert i världen förutom död och skatt”. Vad han glömde att nämna är att en sak som är säker är att Roy Hodgson tränar en fotbollsklubb. Alltid.

75-åringen vägrar lämna tränarbänken bakom sig och har nu skrivit på för Crystal Palace i ett år. Hodgson tog över klubben i mars efter att Roy Keanes favoritmänniska Patrick Vieira fick kicken. Det här är Roys andra sejour i klubben efter att han lämnade 2021 för att ge plats åt just Patrick Vieira. Det har blivit 25 olika tränarjobb för Hodgson efter hans karriär kickade av i Halmstad på 70-talet.