Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Qatar börjar tvivla på Glazers / United och Inter nära överenskommelse / Italien för Scott?

Stort fokus har på sistone legat på transferrykten och igår blev som bekant Mason Mount klar för Manchester United. Det blir naturligtvis lite rykten idag också, men vi passar även på att ta upp ägarsituationen, där Qatar nu eventuellt börjar tvivla på Glazers och deras inställning till att sälja klubben.

Vi plockar även upp ett rykte från Italien, där en återförening mellan spelare och tränare kan vara aktuell…

Åtta månader senare – nu börjar Qatar tvivla

Ja, det är nu åtta månader sedan det meddelades att Glazers är öppna för att sälja klubben och sedan dess har spekulationerna tagit fart. Det har primärt handlat om två intressenter: Sir Jim Ratcliffe och Sheikh Jassim bin Hamad al-Thani.

En intensiv budgivning pågick för ett par månader sedan, men nu har det varit tyst om affären i flera veckor. Om någon av de två intressenterna ligger närmast ett övertagande så är det Sheikh Jassim, men enligt The Guardian uppges qatariern fortfarande vänta på att få sitt senaste bud på £6 miljarder besvarat.

Det budet ska ha haft prägeln ”take it or leave it”, då Sheikh Jassim och hans rådgivare börjat tröttna på den utdragna processen samt att de uppges vara osäkra på amerikanernas intentioner, då det inte heller förts några konkreta samtal med banken som sköter den eventuella affären, Raine Group.

Det ska dock sägas att Ratcliffe fortfarande rapporteras vara med i kampen, men att ett köp från hans sida skulle innebära ett övertagande på 50 procent (vilket följaktligen skulle innebär att Glazers fortfarande kan ha en ägandedel i klubben), medan Sheikh Jassim planerar för ett hundraprocentigt övertagande.

United och Inter jobbar på kompromiss

Inters målvakt André Onana ser ut att bli Uniteds nästa nyförvärv. Det har i ett par veckor florerat rykten som placerar den kamerunske 27-åringen på Old Trafford och med tanke på att United i detta nu, formellt sett, står utan förstemålvakt är det rimligen bara en tidsfråga innan en affär är i hamn.

Enligt The Athletic har United inlett med ett bud på omkring £38 miljoner för Onana. Inter tycker givetvis att det är lite blygsamt och sägs vilja ha dryga £50 miljoner.

Tidningen skriver emellertid att en kompromiss mellan klubbarna ser ut att vara möjlig och att man möts någonstans på mitten.

Vidare ska Onana själv vara öppen för en flytt och få arbeta med Erik ten Hag igen, vilket han gjorde i Ajax.

I övrigt skrive The Athletic att Chelsea är intresserade av 27-åringen, men United är av allt att döma det mest aktuella.

Italienskt intresse för McTominay

Vi avslutar med ett rykte som bör tas med en nypa salt, nämligen det att Scott McTominay kan vara aktuell för AS Roma.

Kopplingen? José Mourinho.

Ja, det är väl om möjligt det som skulle kunna skapa substans i det ryktet samt att United så sent som igår förstärkte mittfältet med Mason Mount.