Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag håller konferens / Onana i träning / Flera spelare på utgång

Ett maffigt svep där vi kan bjuda på en presskonferens inför matchen mot Arsenal, Onana som vänjer sig vid sin nya miljö, lite ord från vår nya kapten, silly season såklart och en bra start från våra engelska landslagsspelare!

Ten Hags presskonferens

Erik Ten Hag hade presskonferens igår inför matchen mot Arsenal där ett flertal ämnen diskuterades, bland annat holländarens transfermål.

  • Om målet att värva en anfallare den här sommaren: ”Vi gör allt i vår makt för att få in rätt man. Det är ett område där vi behöver förbättras”. Ten Hag förväntar sig mer från de offensiva spelarna överlag, och hävdade att laget bevisade förra året att de kan spela bra offensivt utan så många renodlade anfallare. Han ville inte diskutera finanser och spelarförsäljningar utan väljer istället att säga att klubben kommer göra allt i sin makt för att få hit den anfallaren de vill ha. Ten Hag väljer att inte prata om Harry Kane med hänsyn till att han tillhör en annan klubb.
  • När bestämde sig Ten Hag att göra Bruno till kapten?: ”Över sommaren. Jag förstår att en spelare [Harry Maguire] blir besviken, men jag tror att det kommer gynna laget i slutändan. Vi behöver minst fyra mittbackar och Harry förblir en viktig spelare för oss”. Han poängterade senare att Maguires avsaknad av kaptensbindel minskar pressen på honom och främjar konkurrensen i laget.
  • Om målet nästa säsong: ”Vi behöver höja ribban. Vi visade förra året att vi kan besegra vilket lag som helst, men vi behöver vara mer jämna i våra prestationer”.
  • På frågan om målvaktssituationen: ”De Geas insatser var väldigt viktiga för oss förra året. Jag vill nämna alla hålla nollor, såklart försvarar vi med elva spelare men han spelade en stor roll för oss. Men det kommer en tid för alla spelare i en klubb då man känner att man behöver en förändring och vi kände att det var dags”. Ten Hag visade viss ånger över De Geas relativt tystlåtna avsked från klubben, och om det var upp till honom hade spanjoren fått ett storslaget farväl på Old Trafford.
  •  Om hur Mount och Onana förbättrar laget: ”De är såklart fantastiska fotbollsspelare men också fantastiska personligheter. De vet vad de vill och har en vinnande attityd. De ger alltid 100%. Mason är väldigt dynamisk, har bra spelförståelse och är bra i och utanför position. Jag och André uppnådde mycket tillsammans och jag vet att han älskar utmaningen att komma hit, och det blir en stor utmaning för honom”. Ten Hag säger också att planen för Onana är att han kommer spela som han brukar göra; nämligen mycket med bollen vid fötterna.
  • Om Greenwood: ”Det är klubbens beslut. Jag kan inte säga så mycket men jag har delat med mig av min åsikt.”

Onana landar i staterna – gör sin första intervju

André Onana landade igår kväll i New York, där han välkomnades av sina nya supportrar. Vår nya målvakt genomförde också sina första träningspass och satt ner för sin första intervju som Unitedspelare.

Onana hade ett stort leende på läpparna under sitt första träningspass som Unitedspelare.

I sin första intervju berättar Onana om hur taggad han är på att ställa sig mellan stolparna för sin nya klubb:

Hur taggad är jag? Jag är väldigt taggad. För mig så är det en stor ära, ett stort privilegium att vara en del av den här stora klubben, en del av den här familjen, för mig är det fantastiskt. Jag är väldigt taggad, jag är glad, och jag är väldigt motiverad och ser fram emot allt.

Uniteds hemsida kan du ta del av det första träningspasset i jänkarland och André Onanas första intervju.

Bruno om bindeln

I och med att Bruno Fernandes är Manchester Uniteds nya kapten har portugisen genomfört en intervju med United, där han vädrar lite känslor om sitt nya ansvar.

Bruno uttrycker stor stolthet över sitt nya uppdrag:

Det är någonting som får en att känna sig stolt över allt man har gjort. Det är såklart ett stort ansvar, men det är redan ett stort ansvar att vara en del av den här klubben, så vi vet att för mig kommer det vara det samma. Jag kommer inte förändras, jag kommer hålla samma standard och försöka göra mitt bästa som kapten, precis som jag gjorde när jag inte var det.

Hela intervjun finns att ta del av på Uniteds hemsida.

Kaptenen hade även några ord till fansen på sin Twitter:

Elanga nära Forest – även Dean

Enligt Charlotte Duncker på The Times är Forest och United överens om en affär för Anthony Elanga. Svensken, som har haft det svårt att få regelbunden speltid under Ten Hag, kommer att genomföra en medicinsk undersökning i Nottingham nu i helgen och prislappen sägs landa på ungefär 15 miljoner pund. Affären förväntas bli klar tidigt nästa vecka.

Forest arbetar för tillfället också på att locka över Dean Henderson som ny förstamålvakt. Enligt The Athletic förhandlas det för nuvarande om affären ska innebära ett lån eller en permanent flytt.

Telles och Bailly på väg bort

Alex Telles och Eric Bailly har ryktats bort från klubben, och Telles har nyligen kopplats ihop med en flytt till Saudiarabien, en flytt som enligt Rob Dawson på ESPN är på god väg att genomföras trots tongångar de senaste dygnen att affären var på väg att gå i stöpet.

Eric Bailly befinner sig för nuvarande inte i USA på turné utan tränar på egen hand medan hans agenter ser över möjliga nya klubbadresser för ivorianen.

Savage skeppas till Reading

Enligt Football Insider genomförde Charlie Savage sin medicinska undersökning i Reading igår inför en flytt till League One-klubben. Enligt rapporter handlar det om ett fyraårskontrakt och affären förväntas bli klar inom kort. Savage har utelämnats ur de senaste två trupputtagningarna på grund av den stundande flytten.

Robbies pojk bar kaptensbindeln mot Leeds och har gjort ett seniorlagsframträdande; nämligen mot Young Boys i Champions League 2021.

Källa: Football Insider

Mainoo ämnad för en större roll

I Ten Hags presskonferens igår diskuterades även Kobbie Mainoos framtid i klubben. Ten Hag öste beröm över 18-åringen som skrev ett nytt kontrakt med klubben i februari. Ten Hag har belönat Mainoo med speltid efter imponerande insatser i träning och för U21-laget och ser försäsongen som ett perfekt tillfälle att testa sitt mittfältsvapen.

Ten Hag säger att chansen finns att Mainoo kan få regelbunden speltid och att han har förtroende att den unge mittfältaren kan kämpa till sig en plats i laget.

Mainoo har fått gott med speltid under försäsongen efter att ha imponerat på Ten Hag.

McAllister skriver kontrakt

U18-spelaren Finley McAllister kan nu titulera sig fotbollsproffs efter att ha skrivit på ett proffskontrakt med klubben igår. McAllister fyllde 17 förra veckan som är minimiåldern för att skriva på ett professionellt fotbollskontrakt i England.

Grattis, Finley!

England startade VM med tre poäng

England spelade idag sin första match i dam-VM mot Haiti, där Ella Toone fick starta på mittfältet och Mary Earps vakta kassen. Katie Zelem fick tyvärr värma bänken i hela matchen.

England dominerade spelmässigt mot det karibiska laget, med den största delen av chanserna och innehavet till Englands fördel. Lejoninnorna fick ändå nöja sig med endast ett mål efter att Georgia Stanway satte dit en straff i första halvlek. Både Toone och Earps fick spela 90 minuter, och Earps fick som vanligt hålla nollan efter bland annat en riktigt svettig räddning på Roseline Éloissants skott.