Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
När spelar Højlund? / Ten Hag får matsal / Rykten om Todibo

I dagens svep försöker vi komma fram till när Højlund faktiskt kommer till spel, rapporterar att Ten Hag har fått en matsal och lite rykten om en fransk mittback. Samtidigt lämnar två av våra damspelare på lån, Wout tackar och bockar, och Wolves sparkar sin tränare mindre än en vecka innan matchen på Old Trafford.

Højlund – mannen med oklar matchform

Det är alltjämt en fråga om hur Rasmus Højlunds fysik ser ut. Dansken drog på sig en skada när han tillhörde Atalanta, men skadan har allt jämt setts som lindrig. Ten Hag själv har uttryckt försiktighet gällande Højlunds kapacitet att spela.

”Det är svårt att säga hur processen kommer gå, men jag tror han gör bra framsteg. Vi får se dag för dag hur processen går, och sen får vi följa upp”, säger tränaren i en intervju.

Samtidigt hävdar Daily Mail att Højlunds skada är värre än vad som först uppdagades när anfallaren värvades. Enligt Daily Mail så upptäcktes en risk för stressfraktur i Højlunds rygg under hans medicinska undersökning i Manchester. Enligt medicinska källor till Daily Mail skulle en sådan skada kräva stor försiktighet och det är högst osannolikt att Højlund skulle kunna spela två matcher i veckan på ett bra tag.

Samtidigt hävdar klubben att Højlund bara behöver ett par veckor att vila upp sig och återfinna matchform. Anfallaren är på ett individuellt träningsprogram och var ute och sprang på Carringtons gräs igår. United öppnar för att nya uppdateringar om Højlunds status kan ges av Ten Hag på fredagens presskonferens, där tränaren också går över matchen mot Wolves. Läs mer här.

Enligt Laurie Whitwell på The Athletic ses matchen mot Arsenal den 3:e september som ett rimligt debutdatum för 20-åringen. Samtidigt sägs det att United inte vill spika ett definitivt datum, då ryggskador är svårhanterliga, men skadan ses generellt inte som ett större bekymmer.

Ten Hag vinner kamp om matsal

Erik ten Hag har vunnit en kamp om att förvandla exklusiva VIP-boxar på Old Trafford till en matsal samt lounge som ska användas som förberedelse inför match. Ten Hag måste ha gjort något annorlunda och samtidigt rätt, för både Louis van Gaal och José Mourinho misslyckades att få till samma ändring.

Det här innebär i förlängningen att spelarmöten på Lowry Hotel innan matcherna är förbi, som både Mourinho och Van Gaal kritiserade under sin tid i klubben av logistik och säkerhetsskäl. Ni minns väl när Mourinho hoppade av bussen och gick till arenan istället för att genomlida Manchestertrafiken?

Källor inuti Old Trafford menar att det här är ännu ett steg i ”fotbollen först”-strategin som VD Richard Arnold har försökt implementera i klubben efter kritik om allt för stor ”kommersialisering”.

United drar i Todibo

Enligt franska källor har United gjort förfrågningar efter Nices Jean-Clair Todibo. Ett flertal källor har tidigare rapporterat om Uniteds intresse för den franska mittbacken, men nu har även franska RMC Sport gått ut med uppgifterna.

Efter trovärdiga uppgifter att Maguire kommer lämna klubben i sommar, så har intresset trappats upp för 23-åringen. Förhandlingarna med Todibos läger anses vara ”konstruktiva”, enligt RMC Sport.

Den före-detta Barcelonaspelaren Todibo har gjort sitt stora genombrott i Nice, där han har spelat till sig en ordinarie mittbacksplats. Där bildar han mittlås med 39-åriga Dante. Japp, Bayern-Dante spelar fotboll än.

”Jag njöt av varenda sekund”

Wout Weghorst har brutit tystnaden efter att hans lån inte blev permanent i sommar. Holländaren har släppt en video på Instagram, till melodin av ”Take Me Home, United Road”, där han tackar supportrarna och för sin tid i klubben. Videon avslutas med ett gulligt litet bildspel på bland annat Wout och hans barn. Beskrivningen på inlägget: 𝘾𝙝𝙞𝙡𝙙𝙝𝙤𝙤𝙙 𝙙𝙧𝙚𝙖𝙢 ✔️.

Kära Manchester United-fans, tack för allt. Jag njöt av varenda sekund i den här klubben. Från att vinna silver, till att göra mitt första mål mot Betis på Old Trafford. Drömmar gick i uppfyllelse. Otroligt stor stolthet att bära klubbmärket. Önskar er allt det bästa i framtiden. Manchester United-fans, tack så mycket.

Tack själv, Wout!

Wout är tacksam.

Reidford utlånas – och möjligt lån för Clinton

Det bekräftades igår att Isabella Reidford kommer lämna på lån till Burnley på så kallad ”dual-registration” (med andra ord spelar hon A-lagsfotboll för Burnley men kan samtidigt representera United i akademisammanhang). 20-åringen har representerat Uniteds U21-lag, som hon är kapten för, och gjorde noterbart det första målet i akademins ligacupfinal förra säsongen som United förlorade mot Chelsea med 2-3. Hon har ännu inte representerat A-laget. Utöver United har Reidford snörat på sig skorna för både Wales U17 och U19-landslag.

En annan spelare som är aktuell för ett lån är Grace Clinton, som ännu inte har gjort en match för A-laget efter att ha värvats från Everton förra året. Efter ett halvår utan A-lagsfotboll lämnade hon i början av året för Bristol City på lån, där hon gjorde stor succé i andradivisionen med 6 mål på 12 matcher och var till stor hjälp när Bristol gick upp till högstaligan. Marc Skinner var själv imponerad och öppnade möjlighetens dörr för en stor roll i klubben för Clinton.

Men nu är, enligt Graham Falk, Clinton aktuell för ännu en sejour på lån. Den klubben som är närmast till hands är Tottenham och enligt Falk är affären mer eller mindre klar, efter en dragkamp med Brighton om Clintons signatur.

Evans tröjnummer – och nytt för Le Tissier

Uniteds första nyförvärv på damlagssidan blev walesaren Gemma Evans från Reading. Nu är det också bekräftat att hon får tröjnummer 15. Om ni har koll på läget vet ni att det är Maya Le Tissiers nummer, men hon får numer nöja sig med tröjnummer 4 istället.

Federenko ny chef

Som del av en omstrukturering i klubben har Luke Federenko blivit ny chef för akademirekrytering. Federenko har jobbat med klubben i över sex år, först som huvudscout för 9 till 11-års klasserna, och sedan som chef för lokalrekrytering, ett jobb han fick sommaren 2021. Innan karriären i United jobbade Federenko för Sheffield United tillsammans med Nick Cox, som är nuvarande direktör för akademin.

Omstruktureringen innebär att Dave Harrison, tidigare chef för ungdomsrekrytering sen 2017, får en ny roll som innebär scouting i resten av Europa. Ett flertal medarbetare förväntas också lämna klubben.

Lopetegui borta – dagar innan premiären

Julian Lopetegui har fått kicken av Wolverhampton Wanderers bara dagar innan premiären mot United på måndag. Det blev en 9 månader lång sejour i klubben för spanjoren, som lyckades rädda kvar Wolves i Premier League.