Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Officiellt
Matej Kovár klar för Bayer Leverkusen

Manchester Uniteds tjeckiske målvakt Matej Kovár är klar för spel i tyska Bayer Leverkusen. Detta rapporterar Bundesligaklubben på sin hemsida under tisdagsförmiddagen.

Kovár kom till United i januari 2018 från tjeckiska Slovácko och spelade då in sig i juniorlaget. Han fortsatte sedan upp i reservlaget och kände även på hur det var att agera tredjemålvakt i herrlaget. Det blev emellertid inga seniora tävlingsmatcher för 23-åringen i United. Det närmsta han kom var en bänkplats mot Astana i Europa League 2019.

Kovár har utöver tiden i United varit utlånad till Swindon Town, Burton Albion, och så sent som förra säsongen till Sparta Prag där han var med och vann ligatiteln.

Trots speltid under försäsongen i år står det ändå klart att det blir en flytt för den talangfulle målvakten, nu alltså med Bayer Leverkusen som nästa anhalt. Anledningen stavas givetvis speltid. United värvade in André Onana som given förstemålvakt och där bakom finns den så rutinerade Tom Heaton.

I ett par av matcherna under sommaren fick vi i alla fall se glimtar av Kovárs potential och förhoppningsvis kan han få ut mer av den i Bundesliga.

23-åringen har signerat ett femårskontrakt med den tyska fjolårssexan.

Manchester United har i skrivande stund inte kommunicerat något om nyheten.

Vi önskar Matej Kovár lycka till på sitt nya äventyr i Tyskland!