Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Mer om Greenwood / Emeran på väg bort / Ten Hag vill ha mer på marknaden

Tidigare på måndagseftermiddagen kommunicerade Manchester United att Mason Greenwood inte längre är önskvärd i klubben, något som av förklarliga skäl även kommer att genomsyra dagens nyhetssvep med ytterligare detaljer om händelsen. 

I övrigt rapporterar vi om att Erik ten Hag vill ha in nytt blod på två positioner samt att en före detta Unitedmålvakt lägger handskarna på hyllan.

Det senaste efter Greenwood-beskedet

Mason Greenwood har gjort sitt i Manchester United, detta stod klart idag efter ett pressmeddelande från klubben. Inte långt senare kom nya detaljer om händelsen samt ett uttalande från organisationen Women’s aid.

En talesperson inom organisationen sa bland annat att beslutet ses som en lättnad för många överlevare av sexuellt våld.

Hela uttalandet finns att läsa här. 

Vidare rapporterade Unitedbevakaren Simon Stone att Greenwood fortsatt står på lönelistan i klubben, men att han i framtiden kommer representera United ses som osannolikt. 

Även Adam Crafton på The Athletic har lagt fram en långläsning om hur klubben kom fram till beslutet, som initialt förefaller ha varit att välkomna tillbaka 21-åringen till laget.

Emeran flyttar till Nederländerna?

Enligt transfertwittraren Luca Bendoni är Uniteds Noam Emeran på väg bort från klubben. 

Den 20-årige fransmannen ryktas till nederländska Groningen i vad som kommer bli en permanent övergång.

Emeran håller främst till i reservlaget, men figurerade med herrtruppen under försäsongen och gjorde bland annat ett mål.

Noam Emeram gjorde mål mot Leeds på försäsongen. Nu ryktas fransmannen bort från United.

Ten Hag vill ha mer på marknaden

Att Erik ten Hag har lite att jobba på med truppen står ganska klart efter de två inledande omgångarna i Premier League.

ESPN uppger idag att nederländaren vill ha in en målvakt till samt en mittfältare för att förstärka laget. Det skulle dock innebära att man också behöver banta för att skapa utrymme i truppen.

Donny van de Beek, Brandon Williams, och Eric Bailly är tre spelare som kan vara på väg bort.

Även Dean Henderson ryktas bort från United, med klubbar som Nottingham Forest och Crystal Palace.

Några namn som kan vara aktuella in skrivs det dock inte om.

Tounkara klar för PSG

Aïssatou Tounkara värvades till United förra sommaren, men den franska försvarsspelaren gjorde endast en säsong i United innan hon lämnade nu i somras. Idag stod det klart att 28-åringen är klar för Paris Saint-Germain på ett kontrakt som sträcker sig till 2025. 

Foster avslutar karriären

Den före detta Unitedmålvakten Ben Foster annonserar att han lägger av. Den idag 40-årige engelsmannen spelade senast i Wrexham i League Two.

I United blev det totalt bara 23 matcher för Foster. Hans bästa insats var i ligacupfinalen 2009, då han utsågs till matchens bästa spelare efter att ha hållit nollan och sedan bara släppt in ett mål i den avgörande straffläggningen mot Tottenham Hotspur.

Vi önskar Ben Foster en skön pensionering från elitfotbollen!