Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Fulham - Manchester United 0-1
Spela som att ni menar det

United befinner sig just nu i ett läge där även när laget vinner kan man inte låta bli att fokusera på det dåliga. För matcherna i år som har vunnits med god marginal är försvinnande få. Att vi befinner oss i november och inte har en enda vinst med 2 eller fler mål är inte särskilt hoppfullt.

Min frustration syntes i betygen jag gav våra spelare igår och jag kanske var lite väl hård mot vissa. Men besvikelsen man brukar känna efter en Unitedmatch nuförtiden är ett ganska stort känslosvall som gärna tar över. För det intrycket man lämnades med igår var att individuell briljans från Bruno var det som räddade oss från ett mjäkigt och ganska trist kryssresultat. För spelet vi uppvisade var inte ett spel av ett lag som vinner matcher. Känslan var att tio omspel av samma match hade alla slutat annorlunda från det faktiska resultatet. United har det bara otroligt svårt att sätta bollen i nät, och att sätta bollen i nät är fotbollens centrala grundsats.

Jag låter kanske lite bitter, men jag kommer alltid hålla det här laget till en ganska hög ribba. En vinst mot Fulham ska vara självklar med de spelarna vi har att tillgå. För det är Manchester United. Och när jag tänker på Manchester United tänker jag på ett sammansvetsat, väloljat fotbollsmaskineri; ett lag, vars lägsta nivå ska vara högre än de allra flesta. Det är något United inte är just nu. Snarare ställer vi upp med elva individer som ibland hittar rätt men allt som oftast läcker som ett såll.

Uniteds bortaklack visade upp en banderoll med texten: ”Play like you mean it”, under uppvärmningen på Craven Cottage. Ett simpelt men ganska talande budskap till spelarna, men såklart ska de inte behöva en banderoll från en bortaklack för att anamma det mantrat. Just nu verkar det i alla fall inte som att många av spelarna spelar som att de menar det. Jag blir såklart gärna motbevisad, och med en vinst igår och ett skonsamt schema framöver kan det här vara läget att skapa lite andrum. Tiden kanske är inne för att visa att det här är samma lag som lyckades vinna en titel förra året. Känslan är bara att det potentiella andrummet kan förvandlas till att bli ganska kvavt när som helst.

Höjdpunkter

Höjdpunkter finns att beskåda på Uniteds hemsida.

Ten Hags presskonferens

Det var en relativt nöjd Erik ten Hag som intog podiet efter matchen igår. Särskilt nöjd var han med Harry Maguire, som gjorde en ”massiv match”, visade ledarskap och var bra med och utan boll. Skadan han verkade dra på sig under matchen var inte en huvudskada som många trodde, utan en skada på handen. Rashford reste med laget men klagade på skadekänningar och det ansågs vara en risk att göra honom delaktig i matchen.

Det känns som att Ten Hag får frågan om det här var en ”viktig match” mest varenda presskonferens, och svaret likaså är nästan alltid detsamma; ”vi måste vinna varje match”.

Jag var nöjd med matchen och lagets insats. Särskilt presspelet var bättre idag. Vi tillät inte Fulham att bygga spelet från egen planhalva som de vanligtvis är bra på. Det var en taktik som fungerade och spelarna genomförde det bra. I bak såg det stabilt ut, men spelet i sista tredjedelen måste förbättras. Det är bra stämning i omklädningsrummet och alla vet vad som krävs utav dem. I United måste man vinna varje match och man måste göra det tillsammans. Det är attityden man behöver när man spelar i den här klubben.

Bruno ger alltid energi till laget. Han är ett exempel med hans spel. Han tar ansvar hela tiden på och utanför plan och tar ansvar genom att göra viktiga mål också. ”Jag är väldigt nöjd med min kapten”.

Jag tänker alltid match till match. Den här veckan har inte varit bra. Idag visade på en förbättring men vi måste visa det varje match. Alla vet det, men man måste göra det. Man måste ha rätt mentalitet, rätt attityd och visa hunger och passion att vinna. Om vi visar det kan vi leverera bra insatser och få resultat utifrån det. Men det fundamentet måste alltid finnas.

Det är såklart ett problem att för få offensiva spelare gör mål. Vi förväntar oss mål från dem, för vi tror att de är kapabla till det. Vi är säkra på att de kommer göra det, bara de fortsätter arbeta och vara självsäkra så kommer målen att komma.

 

Andra reaktioner

Mer från matchen

Tre poäng på oinspirerande manér