Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: manchester United - Chelsea 2-1
Äntligen flammade glöden upp!

Det blev såklart en nervpärs igen men trots allt kändes kvällen ganska bra efter den inledande kvarten. Vi såg en tydlig glöd och aggressivitet från de röda tröjorna. Det räcker en bit. Det blev till slut mycket viktiga tre poäng och obegripligt nog är vi bara tre poäng bakom grannen City och därmed topp-4. 

Möjligen sammanfattade Lars Lagerbäck matchen på ett bra sätt. Det finns fortfarande ingen tydlig spelidé och mönster som vi ser hos Pep och City, sa han. Lagerbäck menade dock att Manchester United visade en bra inställning, hårt arbete i försvaret och att det var tre spelare framåt som var riktigt bra, McTominay, Antony och Garnacho. Det kan räcka långt. En utebliven spelidé och passion tillsammans med spelare helt ur slag går såklart inte ihop i någon liga oavsett motstånd.

Det fanns åtminstone en tydlig plan i denna match med hög press och aggressivitet, utebliven spelidé eller inte. Att det sedan åter igen är Scott McTominay som ska göra målen är förstås väldigt intressant. Han får ordentligt med skit inför varje laguttagning och ändå blixtrar han till i flera matcher denna säsong. Flera andra spelar såg också mer pigga ut än på länge som jag ser det, till och med Amrabat såg riktigt het ut för dagen. Bästa insatsen hittills, något som glädjer mig som trott på honom.

Nu är det bara att tro på en fortsättning mot ett Bournemouth i helgen, ett rödsvart lag som är i ganska fin form. Några enkla poäng blir det inte.

Höjdpunkter från matchen

Ten Hags presskonferens

Ten Hag var naturligt nöjd när han pratade med media efter match men erkände att de kunde gjort livet enklare för sig själva med alla chanserna. “Vi startade modigt, proaktivt och dynamiskt och kunde gjort 3-4 mål”. Han betonade igen att utvecklingen är bra men att det alltid uppstår plumpar med dåliga matcher.

“Vi kan se att vi när spelar den här stilen så dominerande med och utan boll, jag är väldigt glad över det”. Han fick uttala sig om den senaste tidens kritik och förstod inte begreppet kris, eftersom laget hela tiden vetat var de ska och inte blivit distraherade. “Kritik utifrån finns alltid där där men vi är också kritiska mot varandra, vi är aldrig nöjda utan vill alltid göra det bättre och utvecklas.”

Laget är kapabelt att bli framgångsrikt, sa han. Samarbete, kommunikation och en bra organisation lyftes fram som ledord i den vidare utvecklingen. “Vi vill spela såhär varje match men det är inte lätt, vi är inga robotar men även när vi spelar sämre behöver vi ta poäng, det är nästa steg i utvecklingen”.  Antony fick bra kritik av Ten Hag efter match.

Ten Hag intygade att laget nu tränar ganska lätt när det är så många matcher under december, eftersom alla måste vara pigga. McTominay berördes naturligtvis och Ten Hag lyfte hans förmåga att finnas i straffområdet och nosa upp rätt chanser. “Vi vill ofta ha honom högre upp, det är upp till laget att se till det, för han har en väldigt fin förmåga att avsluta”.

“Tron är stark efter sådana här vinster, men det är upp till oss att förtjäna varje poäng”.

Hela presskonferensen kan ses nedan.

 

Andra reaktioner

 

Mer om matchen

Ett resultat som inte reflekterar insatsen