Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Liverpool - Manchester United 0-0
Den bästa (och sämsta) poängen på länge

Manchester United lyckades igår ta en poäng på Anfield. Det är första gången denna säsong som ett Premier League motstånd plockar poäng där. Det var på många sätt en väldigt fin prestation, även fast spelet på planen såg barnsligt dåligt ut under stora delar av matchen.

I införrapporten i lördags så skrev jag hur man nästan var nöjd ifall vi bara slapp bli förnedrade igen mot våra största rivaler. Jag vågade helt enkelt inte tro annat efter att ha sett Liverpool och Mohamed Salah ha lekstuga med Unitedförsvaret i de allra flesta av klubbarnas senaste möten. Man kunde nästan inte tro sina ögon när Michael Oliver äntligen tog pipan i munnen och fastställde resultatet 0-0 på Anfield.

Vi visste att en intensiv inledning väntades från hemmalaget men försvaret och Onana lyckades reda ut allt Liverpool slängde på dem, ibland med lite tur i ryggen. När vi fick bollen så spelade vi så dåligt att man trodde att man tittade på en svensk division fyra match, det blev nästan så att hemmalaget inte visste hur de skulle hantera matchen när de såg oss inte ens kunna slå ihop tre passningar inom laget. Tempot gick ner till en nivå som man inte brukar se i en match mellan dessa lag. Det kändes fortfarande som att det bara var en tidsfråga innan Salah, Darwin eller någon annan skulle smälla in det där öppningsmålet som aldrig kom.

Man brukar i vanliga fall vara nervös i dessa matcher men igår så kände man ingenting under de första 70 ish minuterna. Man visste ju att vi skulle förlora så varför ens orka bli förbannad när vi till slut börjar släppa in målen. Efter dom där första 70 minuterna så ändrades såklart det tänket när man började se ljuset i tunneln. Den sista kvarten var inte rolig, man visste ju fortfarande att Liverpool skulle ta ledningen, förmodlingen genom någon billig straff eller liknande. Några rop på straffar blev det när Liverpool spelade sig in i straffområdet men det var ingenting som borde dömts, man vet ju dock aldrig med den där Oliver.

Det mesta och bästa kom från våra försvarsspelare, något som skildras väl i våra spelarbetyg från matchen. Mohamed Salah kom nästan ingenstans och gången han fick till ett avslut så var Onana där och räddade.

Dalot blev utvisad, tydligen så sårade han Michael Olivers känslor efter att domaren döms ett inkast åt fel håll i matchens slutminut, tack och lov så blev det inte avgörande. Det är såklart ingenting som klubben hade överklagat även om det gick, Casemiro vet sedan förra säsongen att vi inte jobbar med det.

Efter vad som kändes som en oändlighet så var poängen säkrad och medans det inte var speciellt sexigt så tror jag att de flesta av oss hade tagit detta resultat på förhand. Samtidigt så är vi Manchester United och vi ska vinna varje match, men med den realistiska synvinkeln så måste vi också inse att vi inte är där just nu. Vi är fortfarande långa vägar från att lämna Anfield och sura över en poäng.

Vi knuffade även ner Pool från toppen av tabellen som lite grädde på moset.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen går att se på Manchester Uniteds Youtube-kanal.

Ten Hags presskonferens

  • Erik ten Hag fick direkt frågan ifall detta resultat visade på en positiv stämning i omklädningsrummet, efter tidigare rapporter om att en stor del av spelartruppen tröttnat på tränaren. Ten Hag svarade med tre belåtna ord, “I told you”.
  • Ten Hag berömde Raphael Varanes prestation brevid Jonny Evans i mittförsvaret. Han gav också beröm till Andre Onana för sin match mellan stolparna. I vanlig ordning så var Ten Hag också noga med att påpeka lagprestationen över individer. Han tyckte att United hade de bästa chanserna från öppet spel, med syftet på Garnacho och Höjlunds kontringslägen.
  • Ten Hag ville inte kommentera på domarens utvisning av Diogo Dalot. Inte sugen på en böter kanske?
  • Om Kobbie Mainoo så fick vi igen höra frasen “När du är bra nog så är du gammal nog”.
  • Ten Hag tyckte att vi kunde skadat Liverpool mer på kontringarna trots deras starka kontringspress. Igen så refererade han till Garnachos och Höjlunds målchanser.
  • Om Virgil Van Dijks kommentar om att bara ett lag ville vinna matchen så svarade Ten Hag helt enkelt att det var hans åsikt. Ten Hag uttryckte att han var stolt över sitt lag och att när man håller disiplin och håller sig till matchplanen så har man chansen att skapa egna lägen för att få en större kontroll.
  • Ten Hag fick även frågan om förra säsongens resultat på Anfield. Han sa att resultatet nämndes inför matchen men också att utav tre matcher mot Liverpool förra säsongen så vann vi två. Han la även till att ifall laget når denna nivå i varje match så är United ett svårt lag att slå och kan utmana i alla matcher.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Bussen stod stabil på Anfield