Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Aston Villa 3-2
Säsongens vändning när den som bäst behövdes

Två täta baklängesmål igen såg ut att förstöra julen för Manchester United och göra krisen djupare. Inte mycket var positivt, totalt mörker och en körd säsong. Då hände något som inte många såg komma. Manchester United började plötsligt spela lite bättre fotboll än under hela hösten kändes det som, och även om målet inte kom i första halvlek så fanns det vibbar av vad som komma skulle. Ändå trodde nog ingen att matchen skulle sluta med vinst men efter en kombination av en het Garnahco, Höjlunds vilja att få in sitt första mål och Aston Villas slarv kunde vi äntligen räkna hem en vinst.  

Jag var naturligtvis som många andra på väg att skriva ned laget och hösten som en riktgt usel delsäsong. Jag såg också Ten Hags presskonferens framför mig där han åter igen skulle säga att spelet såg ok ut och utvecklingen går åt rätt håll. Jag tänkte såga det  en gång för alla. Så lyckades han och laget då vända på den här matchen vilket får ses som en av de skönaste segrarna på flera år.

Ingen vet vad vi får efter det här mot Nottingham på lördag men med rätt hjärta och ett nytt år kan förhoppningsvis saker och ting peka uppåt.

Höjdpunkter från matchen

Höjdpunkterna från matchen kan ses på Uniteds officiella hemsida här.

Ten Hags presskonferens

Ten Hag såg pressad ut i halvtid och hade nog förberett en annan approach inför presskonferensen. Men nu ska vi vara positiva. Han hyllade laget för tron och viljan och att baklängesmålen faktiskt kunde ses som slarv från fasta situationer emot och att spelet ändå var bra i första halvlek med goda chanser framåt. Sedan justerade laget sin press till andra och fick utdelning. Några viktiga punkter från Erik Ten Hag:

  • I halvlek sa jag att ni måste fortsätta tro på att vinna, det är något jag kräver.
  • Garnacho och Höjlund förtjänade rampljuset idag men hela offensiven var bra, Rashford var också ett ständigt hot.
  • Det var mycket viktigt för Höjlund att få utdelning, jag har pratat med honom många gånger om att han har kapaciteten, han har gjort mål i landslaget, i Champions Leauge. Han kommer göra fler mål nu när första målet är inne.
  • Vi är positiva till INEOS och nya delägare. Det blir positivt för klubben, de har mycket erfarenhet. De vill samarbeta med oss och vi vill samarbeta med dem.
  • Vi måste analysera varför vi inte har kontinuitet, vi får ändra laget så ofta och det är därför svårt med rutinerna. När vi har fler spelare tillgängliga i nyckelpositioner så kommer det bli mer stabilt.
  • Rashford gjort det mycket bra idag, han var också sjuk i några matcher och sedan föredrog vi Garnacho till vänster i några matcher, han har förtjänat det efter fina insatser med assist, mål och skapande chanser. Båda kan spela till vänster och till höger, vi får se hur vi gör framöver.

Andra reaktioner

Mer om matchen

Højlund sätter spiken i klassisk comeback