Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

2024 kan väl inte bli värre – eller?

Och lika euforiskt som det var mot Villa, lika jävla dystert var det efter Forest.

United avslutade året på sämsta tänkbara sätt med en ytterst medioker insats på City Ground.

2024 kan väl inte bli sämre – eller? 

Okej:

  • Kobbie Mainoo. I det ständigt skadeskjutna United är han ständigt det lilla ljuset i mörkret. 
  • Amad Diallo bör givetvis starta nästa match. Inte för att han var överlägsen i sitt inhopp, men för att konkurrensen helt enkelt är sämre. Och då var det hans första insats i en Unitedtröja sen 2022. 
  • Rashford gjorde mål. Hurra. 

Inte okej:

  • Att byta ut Kobbie Mainoo. Att dessutom göra det utan att tonåringen var skadad och  mot Scott McTominay är på gränsen till tecken på sinnesförvirring. 

För dåligt:

  • Manchester United. United 2014-2024 är på många sätt raka motsatsen till det jag upplevde under 1992-2013. 

Genomuselt:

  • Framförallt den första halvleken. Om vi tyckte att 0-0 på Anfield var lika roligt att se som att räkna snöflingor i öknen så var det ändå ingenting mot matchminut 0-45 på City Ground. Herregud, att så många landslagsspelare tillsammans kan bjuda på så otroligt lite underhållning. Det enda noterbara var när Varane och Onana spelade utan samförstånd och när Aron Wan-Bissakas skott blockerades och rullade mot Forests mål. Det var som att se Millwall-Blackburn i Championship i februari. 
  • Jag börjar tröttna rejält på det, men så länge ten Hag inte tröttnar på det måste det sägas: Antony är så långt ifrån Unitedklass att det är otroligt och att han fortsätter få chans på chans är fullkomligt obegripligt. Brassen har 1 assist på sina 30 senaste framträdanden (men 6 gula kort!). Och jag tror helt ärligt att jag aldrig sett en mer enfotad spelare starta regelbundet i United – och då har jag sett Antonio Valencia otaliga gånger. 
  • Snett-inåt-bakåt är temat för lag som vill göra mål på United. Mot Forest åkte vi på två till. Vilka spelare är det som ska hålla koll på den ytan? 

Frågetecken:

  • Vår manager pratar alltid om att United behöver bygga och bli mer stabila och vinna regelbundet (vilket vi aldrig gör), men på senare tid har han även börjat påstå saker som är helt obegripliga, som att United “äger spelet” och “kontrollerar matchen”. Visst, han kan knappast hänga ut spelare i offentligheten, men man tappar ju mer och mer förtroende för honom efter uttalanden som dessa. Dessutom är han så otroligt ofta helt fel ute i sina byten. Sämre matchcoach än Solskjaer. 
  • Och visst, United är katastrofalt skade- och sjukdomdrabbat. Men förutom Lisandro, vilka spelare har visat att de är kapabla att lyfta detta lag? 

and finally:

  • Det ska bli så otroligt skönt med en hel vecka utan United som inledning på 2024. 
  • Var jag ser United sluta när vi sammanställer säsongen? En rimlig placering är trots allt runt plats 7-9. I den form vi är nu är det runt 12-15, men man ska ju alltid vara optimist i början av ett nytt år, eller hur?