Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Nottingham Forest - Manchester United 2-1
United är ett lag som går bakåt i utvecklingen

Manchester United avslutade 2023 med att förlora borta mot Nottingham Forest med 2-1. Bägge lagen var i princip lika dåliga, men där det ena laget saknar idéer och tro på det man gör är det inte undra på att motgångarna avlöser varandra.

Den som hade förväntat sig en klang och jubelföreställning igår kväll valde med facit i hand inte rätt i tv-tablån. Lördagsunderhållningen på teve är ju visserligen oerhört fattig idag, men fan vet om man inte hade mått bättre av att bytt från fotbollen på City Ground till någon tarvlig smörja i public service-teve.

Det jag vet är i alla fall att om du kollar på United så påverkas ditt mående inte till det bättre. Jag ska inte tala för hur någon annan känner, för vi alla har olika ingångsvärden och mer eller mindre känslor investerade, men för egen del börjar det nästan bli en apatisk upplevelse att kolla på United. Eller lite status quo åtminstone. Det står stilla för tillfället. I bästa fall blir det små glädjekickar, som mot Aston Villa, där man lever väldigt mycket i stunden. Men i längden blir de där små kickarna mindre betydelsefulla om de inte gör någonting på längre sikt. Det blir bara ond cirkel, ett steg fram och två bak.

Erik ten Hag har visserligen många spelare indisponibla, men det går knappast att påstå att nederländaren försöker göra det bästa av situationen.

United har i och med gårdagens smäll en kolumn med nio förluster i ligan. Det kommer inte ta lång tid innan det är tvåsiffrigt. Frågan är i slutänden vad det kommer att landa på. Vi tyckte säsongen med Ole Gunnar Solskjaer och Ralf Rangnick var förfärlig. Den här säsongen överträffar snart den i antal förluster. Och då har vi en bra bit kvar av det här eländet.

Erik ten Hag kan prata bäst han vill om utveckling och process, men det bästa vore om han bara höll käft. Det finns ingen som helst progression att tala om i det här laget. Det är inte ens tal om stagnation. Det är ren och skär regression. Uniteds allmäntillstånd avspeglas faktiskt ganska tydligt i ett beslut fattat av Ten Hag igår, nämligen att plocka av Kobbie Mainoo mot Scott McTominay. Med det sagt finns det så klart inga garantier för att United inte hade förlorat med Mainoo på planen sannolikheten till ett bättre resultat hade tvivelsutan ökat.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen finnes här.

Ten Hags presskonferens

  • Ten Hag inleder med att understryka lagets ojämnhet. Man kan slå topplagen men också förlora matcher som bör vinnas. Han pratar vidare om att rotationen är ett störande moment, med att spelare saknas på grund av skador och sjukdomar. Samtidigt är det ingen bortförklaring för att inte lyckas vinna.
  • Mainoo har spelat mycket på sistone och energi var lite låg, därför byttes han ut. Ångrar inte bytet. McTominay bidrog med energi.
  • Igår fallerade kommunikationen i avgörande lägen. Det straffade sig bakåt. I andra märktes i alla fall viljan att gå för det och vi såg en del hyfsad fotboll.
  • När spelare kommer tillbaka i spel kommer saker att bli bättre.
  • Den avslutande frågan handlade om Ineos delägarskap och Ten Hags position. Han säger att de känner honom och vad han har att jobba med. Vi har en tro på det vi gör. Förra året överpresterade vi, nu underpresterar vi.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Ett obegripligt byte sänkte United