Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Sancho lånas ut resten av säsongen

Jadon Sancho har haft en minst sagt brokig säsong hittills, och det har lett till att engelsmannen nu lånas ut till klubben United köpte honom ifrån; Borussia Dortmund. Lånet gäller resten av säsongen. Det handlar enbart om ett lån, utan köpoption. Borussia Dortmund kommer betala en summa på minst 3,5 miljoner pund för Sancho, en summa som kan nå upp till 4 miljoner baserat på flera uppfyllnadsmål. Denna affär täcker majoriteten av Sanchos lön.

Korttidslånet innebär att Sancho återvänder till United efter den 30 juni 2024. Innan Sanchos anslutning till United hann Sancho med 137 framträdanden för de gulsvarta från Dortmund, med 50 mål och 64 assist på kontot. I United har Sancho spelat 82 matcher med 12 mål och 6 assist som bidrag.

Som bekant så har Sancho inte synts till på planen sedan augusti, efter att Sancho med hårda ord skickade ut ett Twitter-inlägg där han svarade på Ten Hags kommentarer om hans form. Efter det har Sancho stängts av från spel och även stängts av från alla anläggningar tillhörande A-laget.

Sancho själv säger detta om lånet:

När jag kom in i omklädningsrummet idag kändes det som att ‘komma hem’. Jag kan klubben utifrån och in, jag har alltid haft en bra relation till fansen här, och jag har aldrig tappat kontakten med ledningen. Jag kan knappt bärga mig att träffa mina lagkamrater igen, kliva ut på planen, spela fotboll med ett leende på ansiktet, skapa mål, göra mål och hjälpa laget kvalificera sig för Champions League.