Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - West Ham United 3-0
Argentinsk stubin och dansk dynamit, då smäller det!

Manchester United kunde under söndagen städa av West Ham United med klara 3-0. Vi fick äntligen se ett United som både kontrollerade matchen och konverterade avsluten till mål. 

Gårdagens match mot West Ham blev något annat än vad vi upplevde mot såväl Newport i FA-cupen som Wolves i förra veckan. De matcherna påminde väldigt mycket om varandra i form av att United tappade dubbla 2-0-ledningar. Igår var farhågan stor när just de siffrorna stod på resultattavlan. Skulle melodin upprepas ännu en gång?

Tack och lov inte.

Det var visserligen ett hemmalag som inte bjöd på den mest bländande fotbollen, men spelarna kändes mer bestämda och rejäla igår. Det var liksom inga krusiduller när födelsedagsbarnet för dagen Rasmus Höjlund dunkade in ledningsmålet och återigen visade prov på effektivitet.

West Ham hade sedan någon farlig möjlighet men som André Onana avvärjde. Londonlaget hade annars svårt att skapa något av värde och United kunde kontrollera tillställningen utan att på något sätt vara dominanta.

Man hackade sig fram i en match där den ungdomliga entusiasmen lyste starkast. Alejandro Garnacho krönte sin 19 start i rad med två mål. Argentinaren var effektiv utan att göra något större väsen av sig spelmässigt. Det är positivt att vi får se den aspekten av hans spel också, det vill säga att målen kommer trots att spelet inte klaffar fullt ut.

Det var många som inte stack ut nämnvärt, men stod ändå för stabila insatser. Hela backlinjen ska ha beröm, kanske lite extra till Diogo Dalot som ser väldigt självklar ut på högerbacksplatsen. Vidare kan det inte nog understrykas hur stor trygghet Lisandro Martinez skänker till hela laget. Vad det verkar försvinner tyvärr den tryggheten nu. I värsta fall säsongen ut.

Martinez blir med största sannolikhet borta resten av säsongen.

På Uniteds mittfältet var Kobbie Mainoo återigen bäst. Ingen höjer väl på ögonbrynen åt det längre. 18-åringen är så lugn och säker i allt han gör och det kanske mest imponerande med hans insats igår var att han inte direkt imponerade. Med det sagt, det såg ut som om han gjorde typ sin 294 ligamatch. Inget märkvärdigt liksom. En typisk dag på jobbet. En typ av match som snarare Casemiro borde ha.

För United är det nu en vecka till nästa match. Då väntar en tuff resa till Birmingham och möte med Aston Villa. Det blir verkligen en match som avgör om United ska hänga med i kampen om Europaplatserna eller om man ska hängas av. Aston Villa placerar sig just nu på fjärde plats, åtta poäng före United som ligger sexa.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

…om Martinez skada

Den tråkiga händelsen igår var givetvis att Lisandro Martinez klev av med en befarad svår skada. Ten Hag var förtegen men underströk att det är oerhört tråkigt för Martinez själv och för laget. “Jag kan inte säga så mycket nu, men det ser inte bra ut. Vi får invänta en diagnos och se vad det är för skada. 

…om lagets utveckling och ungdomarnas framfart

“Ingen trodde på mig innan, men nu har vi ett lag som är i balans och då spelar vi bättre. Vi köpte spelare i somras för framtiden och ger chansen till spelare som förtjänar det, som Garnacho och Mainoo. Likaså Höjlund, han hade en tuffare period, kom in sent, han är ung, men man ser hans utveckling. Han är ett hot för alla motståndare.

“De njuter verkligen av att spela fotboll och skapar bekymmer för motståndarna, de gör det tillsammans. Bilden på dem tillsammans [Höjlund, Garnacho, Mainoo] säger mycket, det handlar inte om individualister utan om laget.” 

På en fråga senare, men på samma ämne, nämner Ten Hag att det har funnits en plan för ungdomarna och deras utveckling. Det handlar om att samla på sig erfarenhet och det enda sättet att göra det är att spela matcher.

“De har rätt attityd och vill utvecklas varje dag, men de behöver rutinerade spelare runtomkring för att få rätt hjälp och vägledning.”

En argentinsk stubin och en dansk dynamit, då smäller det!

…om kontinuitet och tro

Ten Hag får en fråga på det ämne han inledde föregående ämne, nämligen att tron på det United gör inte riktigt har funnits tidigare under säsongen, men att man nu börjar skörda frukten. Nederländaren menar att man ser potentialen som finns, och att man bara kan utveckla den när alla är tillgängliga. Det har blivit mycket anpassningar under säsongen och därmed svårigheter att hitta kontinuitet.

…om försvaret

“Det är bara en match, men vi är nöjda med defensiven den här matchen. Det behövs rutiner och kontinuitet. Du måste hela tiden vara redo att fatta beslut, vara i rätt position och hela tiden fokusera på de små detaljerna, det är vad fotboll på den högsta nivån handlar om.” 

Andra reaktioner

Mer från matchen

En match med full kontroll