Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Afonso sänkte nästan United – nu flyttar han till Qatar

Afonso Alves blev till slut tokbra i Malmö FF. Sen tog han det naturliga steget till Holland där han frodades.
Det fick Gareth Southgate att köra Afonso till Boros dyraste spelare genom tiderna (och då har Boro värvat spelare som Juninho och Fabrizio Ravanelli). Det ångrar han nog åtminstone lite i dag. Afonso gjorde 10 mål på 42 matcher för laget i Englands tråkigaste stad. Nu skeppas han iväg åt andra hållet och ska spela i Qatar.
Ändå kommer han inte att glömmas av Premier League-fansen. Framförallt inte av Uniteds supportrar (han ryktades till och med vara på väg till Old Trafford 2007!). För även om han var en flopp så satte han en minikäpp i vår stora maskin när han i april förra året satte två bakom van der Sar. Det var hans två första för. Det blev bara åtta till.
Det gjorde han ju nästan på en match i Holland.