Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

11 2000-talsfloppar

Spelledigt och tråkigt.
Då listar vi någonting Unitedrelaterat för att fördriva tiden till nästa vecka. Men frågan är vad?
Tja, varför inte ta en titt på de mest misslyckade värvningar Fergie gjort på 2000-talet. Alltid någonting. Jag utesluter alla fria transfers eftersom, ja, det är jag som bestämmer.
Sommaren 2003, vad fan hände då egentligen, Alex? Var du sjuk? Förlorat ett vad?
11) David Bellion (£2m, 2003).
Fergie kämpade med näbbar och klor för att få den vindsnabbe fransosen. Som visade sig vara som en 100-meterslöpare med boll.
10) Dong (£500k, 2003)
Helt oduglig, men jag tror att det här var en värvning uppifrån för att blidka våra asiatiska fans. På riktigt alltså. Fergie KAN bara inte ha sett någon dold potential i den här liraren.
9) Owen Hargreaves (£17m, 2007)
Egentligen ingen flopp eftersom han kunde sparka boll. Men problemet var att han inte kunde göra det någon längre period. För den summan får han då anses vara ett fiaskoköp. Uniteds fysteam visade en gång fingertoppskänsla.
8) Diego Forlán (£6,9 m, 2001).
Fel tid på rätt plats. Hade han fått några år i Europa innan vi tog honom hade det sett annorlunda ut. I efterhand var det lite dumt att hijacka Boros köp av Diego som ändå är en legend efter att ha knäckt Dudek och Pool.
7) Kleberson (£5,93m, 2003)
Kom som världsmästare. Som supertalang som skulle ta hand om innermittfältet. Nu tänker jag bara på att han hade en typ 14-årig flickvän. Det är det mest bestående intrycket.
6) Gabriel Obertan (£3m, 2009)
Förskräcklig. Förskräcklig. Förskräcklig. Vad är han bra på?
5) Eric Djemba-Djemba (£3,5m, 2003)
So bad they named him twice. Ändå minns jag hans avgörande ligacupmål mot Leeds i förlängningen direkt jag ser hans namn. Konstigt, med tanke på att han inte gjorde en enda vettig match i klubben vad jag minns.
4) Manucho (2007, oklart men han var inte gratis)
Fy för den lede. Mame Biram Diouf v.1.
3) Veron (£28,1 m, 2001).
Efter några månaders spel skrev tidningarna i England att Seba skulle utses till säsongens spelare. Sen kom problemen som var oundvikliga med tanke på att United fortfarande hade Becks-Keane-Scholes-Giggs-mittfältet att tillgå. Veron skjutsades ut på en kant, spelade släpande anfallare … det gick inte att passa in honom och balansen i laget rubbades. Synd. Skickligt dock att få Chelsea att pröjsa £15m för honom.
2) Zoran Tosic (£5m, 2008)
Ett av det största transfermysterierna i modern tid. Fick bara inte chansen i A-laget och varför han inte fick det har vi inte fått svar på än.
1) Bebe (£7,4m, 2010)
Wow. Kan vara Fergies sämsta köp genom alla tider. Ett skämt. Som att han skulle värva dig eller mig. Typ.
Bubblare: Ricardo, Mame Biram Diouf, Lee Martin.
Vet ni?
Vi kör en omröstning på det här.