Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedpojkarna i EM – Nani går längst

Sju Unitedspelare finns med i EM som börjar i dag:

  1. Anders Lindegaard.
  2. Patrice Evra.
  3. Nani.
  4. Ashley Young.
  5. Wayne Rooney.
  6. Phil Jones.
  7. Danny Welbeck.

Det här är endast en fler än Liverpool har i det engelska laget allena. Men den stora frågan är här och nu: Har någon Unitedspelare en realistisk chans att lyfta EM-bucklan om några veckor?
Ja.
En.
Jag har fått en ganska stor feeling för Portugal. Kolla in den här tänkbara startelvan:

Rui Patrício

João Pereira – Bruno Alves – Pepe – Fábio Coentrão,

Miguel Veloso – Raul Meireles – João Moutinho,

Ronaldo – Hélder Postiga – Nani

Som vanligt saknar Portugal en superstriker centralt, men Postigas roll blir ju mer att ge plats åt Nani och Ronaldo att komma igenom. Mittfältstrion är inte heller några superstars, men gedigna, högklassiga och rutinerade. Backlinjen är spännande värre och kan Pepe fortsätta lyckas reta gallfeber på motståndet … tja, jag håller det inte alls för osannolikt att dom går hela vägen.

Nani är förstås given i startelvan, ska tilläggas.

I Frankrike är vår lille vänsterback inte längre gjuten som förstaval och Clichy kan mycket väl vara före i kön. Fransmännen ser lite mer homogena ut än för två år sedan och är favorit i Sveriges grupp, men jag kan aldrig se dom göra succé hela vägen. Möjligen semifinal och jag lägger ändå ett spel på Benzema som skyttekung.

Anders Lindegaard? Inga guldchanser här inte, men hyfsat stora chanser att få spela i alla fall.

Och så Liverpool England då. Jag har ju haft känslan att dom, som är så nederlagstippade att Daily Star vinklar på snygga wags i stället, kan småskrälla lite. Men avsaknade av Roo är stor och kan bli avgörande, speciellt med tanke på att England möter just Frankrike och Sverige utan honom. Ashley Young och Danny Welbeck är givna starters i mina ögon i de matcherna, men Hodgson kommer garanterat att starta med Carroll. Spännande att se vilken roll Phil Jones får. Han har inte varit direkt elektrisk under våren och till viss del förstår jag det med tanke på att det var hans första säsong i en jätteklubb och dessutom valde jätteklubbens överstepräst att flytta runt honom över hela banan.

* United-news?

Nja. Polens förbundskapten Franciszek Smuda sägs ha påstått att Dortmunds Robert Lewandowski är klar för United, men det sägs också att hans ord försvunnit i översättningen och att han bara spekulerat.

Frågan är hur stor chans det är att ett numera så aktat namn som Lewandowski vill komma och slåss med Hernandez och Welbeck och Rooney om en startplats. För med Kagawa i United finns ju risken/chansen att Rooney spelar som spets och ensam anfallare.

Då låter det mer troligt (ja, jag vet att det låter sjukt då det handlar om Mirror) med ett 18-årigt superlöfte som Angelo Henriquez från Chile.

Youtube på honom?

Alright, kommer här.


Och så håller Luka Modric på att bli denna sommars Wesley Sneijder. Jag väntar och kommenterar Luka i augusti. Då spekuleras det garanterat fortfarande om hans framtid.
Apropå Luka – årets hittills bästa tweet: