Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Andersonsonson


Det har gått snart fem år sedan Tuttosport i Italien fick för sig att utse Anderson till världens – VÄRLDENS – mest lovande unga spelare.
Är inte citaten helt fabricerade så är de fenomenala än i dag:
“My dream is to be coached by Mourinho”
och
“Italian football is the best in the world and the most intelligent. Every player wants to play in Serie A, because Italians are the masters of football”.
2008 fanns kanske fortfarande möjligheten att en dag bli coachad av Mourinho, det gör det inte riktigt i dag. Däremot finns fortfarande chansen att spela i typ Ascona kvar.
Att Ando redan som 20-åring drömde om Serie A kan ha en hel del – ja, jag vet att det är tröttsamt att skämta om hans vikt – med att göra med tempot där nere. Det finns en anledning till att Billy Costacurta och Pietro Vierchowod kunde spela tills de var 70.
Jag kan inte förstå att han fortfarande är en Manchester United-spelare. Eller jag kan det på ett sätt eftersom en ny tränare har kommit in och vill se vad han har till sin disposal, men för fanken, det kan inte ha tagit lång tid för Moyes att se att det inte är en brasse som bör spela på innermittfältet i United. Phil Neville av i dag skulle sannolikt vara ett bättre alternativ.
Sorgligt men sant. Jag har ju i princip i fem års tid hållit en allt mer falnande låga vid liv i förhoppning om att Anderson ska blomma ut. Det har ju hela tiden känts som att det finns någonting vettigt, fotbollsmässigt, därinne bakom alla housemusikinstagraminlägg.
Men det gör det inte. I alla fall inte på den nivå vi vill ha. Han är inte en Manchester United-spelare. Och det är det många som inte är.
* Wayne Rooneys tystnad är fortfarande talande. Han har inte sagt ett ord om sin framtid sedan Fergie avslöjade att grabben ville flytta. Inte. Ett. Ord.
Jag återkommer ofta till den där hösten 2010 där han dissade klubben och sina medspelare, en höst där han dog som legend för mig. Det är så fascinerande att läsa hans uttalanden från den dagen då han plötsligt fick för sig att United trots allt var the place to be.
“I said on Wednesday the manager’s a genius and it’s his belief and support that convinced me to stay.”
“I’m delighted to sign another deal at United. I’ve spoken to the manager and the owners and they’ve convinced me this is where I belong.”
“I am signing a new deal in the absolute belief that the management, coaching staff, board and owners are totally committed to making sure United maintains its proud winning history – which is the reason I joined the club in the first place.
“I am sure the fans over the last week have felt let down by what they have read and seen. But my position was from concern over the future.”
“The fans have been brilliant with me since I arrived and it’s up to me through my performances to win them over again.
Wow.
I dag säger han ingenting om någonting i stället utan joggar omkring på Carrington och väntar på att åka till Stockholm.
Ovärdigt på så många sätt.
* Inget nytt att förtälja på transferfronten trots att det snart gått en vecka sedan Edward tog flyget hem. Inget nytt. Moyes kunde ha fått en bättre start på sin managerkarriär i världens största klubb. Det ultimata hade givetvis att två-tre marquee signings redan var i hamn.
Inte ens försäljning att rapportera – Bébé? Macheda? – och snart är vi inne i augusti.
Frasse Fàbregas-affären kan bli en ny Ronaldinho i kubik om den inte går i hamn. Och då hade vi ändå en tränare som varit ansvarig i 15 år och tagit tripplar och dubblar. Nu har vi en ny skotte som styr sedan endast några veckor tillbaka och att inte ha någon ny stjärna i stallet kan inte ses som annat än ett misslyckande. Faktiskt.
Om Frasse övergår i Fellaini – well, det är två spelare som är så olika som det går att bli som mittfältare. Nästan i alla fall.
* RvP:s “horse shit”-line är obetalbar.

* Förstå hur bra Januzaj hade varit redan i dag om han inte haft en jobbig skada som hämmat honom.
Än en gång: Låna inte ut grabben.
* Wes Brown blev utsedd till matchens lirare mot Spurs i dag. Trots att Sunderland var beredda att pröjsa honom för att dra.
Fint.
Wesley kunde ha blivit en av våra största.