Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inspector Danny

dännys
Två av de tre spelare som skapat överlägset flest målchanser under höstens ligaspel saknades i startelvan.
Där fanns i stället Michael Carrick, som inte startat en match 10 november.
Där fanns Shinji Kagawa, med noll poäng på sitt samvete under hösten, som inte spelat en minut sedan 10 december.
Där kunde vi också hitta Ryan Giggs som inte spelat på två veckor, Javier Hernandez som inte startat en match på tre veckor, Chris Smalling på högerbacken igen, Ashley Young på högerkanten (i alla fall till en början) och en lagkapten utan minuter i kroppen på tre veckor.
Det här var andra matchen på drygt 48 timmar och medan Norwich haft båda sina senaste på hemmaplan har United haft två på bortaplan. Vi tar med oss den här informationen och så skriver jag en sammanfattning och ni läser den. Deal?
Good.
That’s the way, aha …

 • Danny Welbecks gadgetben är fenomenala. När han fäller ut dem så många gånger på så kort tid kan det bara resultera i mål. Skönt också att han bjöd på en klassisk Danny-får-inte-ihop-sin-kropp-moment efter Smallings inlägg också. Det var ett tag sedan vi fick skratta gott. Med honom förstås, aldrig åt. Han är ju vår älskade Manc!

Goodie:

 • Om beslutet av Moyes att starta med Giggs, och dessutom vackla med vem av honom, Young och Kagawa som skulle spela till vänster, var märkligt så ska Moyes ha beröm för att han förändrade det direkt till andra. Med Welbeck och en mer 4-4-2-aktig uppställning blev det mer fart (svårt att inte lyckas) än i första och gav tre poäng i slutändan.
 • Tål att poängteras igen: Det är när Welbeck fått 8-10 matcher i rad på sin rätta plats som han ska dömas för sitt fotbollskunnande. Minns bara hur bra han och Rooney var för ett par säsonger tillsammans. Och så blev han ytter under Fergie förra hösten och målen torkade.
 • DDG är så mycket att lita på att de räddningar han gör i dag är standard. Det enda som fattas i hans repertoar är modet att komma ut mer i utgångspositioneringen, känns som att han skulle kunna ta hand om flera djupledsbollar som blir aningen nerviga.
 • Nollan.
 • Vidic andades rost med bollen, även i vissa dueller, men kom in i spelet efterhand och när 90 minuter summeras får han och Evans som så ofta förr godkänt.

Not jolly good:

 • Patrice Evra må ha gjort flest rensingar och vunnit flest nickdueller av alla på planen, men det vi minns mest är när han står och tänker på palmerna vid stugan i pensionärsboendet i Västindien i stället för att FÖRSVARA.
 • Första halvlek var bedrövlig. Men jag är lite inne på samma spår som Ola A var i Viasat: När det spelas så tätt – och så det faktum att vi haft två borta i rad och Norwich två hemma – så blir skillnaden lagen emellan mindre. Samtidigt så märktes tomrummet efter Wayne Rooney väldigt tydligt då United sällan hade någon (läs: Rooney) som kom ner och tog hand om rensningarna från Vidic & co. Och i anfallsväg kunde Smalling få för sig att slå ett inlägg mot ett tomt straffområde med bara Giggs i närheten av det.
 • Kagawa har nog nu levt upp kanske sju av sina nio liv i United. Säker i passningsspelet, fjäderlätt i närkampsspelet och ser fortfarande – underligt nog – nervös och stressad ut i många situationer. Känner nog inte direkt Moyes förtroende och så har han ett skapligt högt tryck på sig själv att lyckas.
 • Cleverleys försvarsspel var tillbaka som det en gång var. Oj, vad lätt han blir passerad ibland.
 • Det här förbannade tråcklandet med bollen nere vid hörnflaggan borde bestraffas. Går man ner dit med bollen och uppenbarligen försöker hålla den där fler än tre gånger sista fem minuterna får motståndaren straff är min spontana idé.

Javier Hernandez:

 • Tre gånger 90 minuter i ligan. Det är vad Den Lilla Ärtan kan notera för 2013 när året nu summeras. Visserligen fler än Anderson, men knappast vad en spelare som Chicha räknat med. I dag fick han lång tid på sig att leverera, men visade åter sina brister som striker ur den skola som råder just nu. Han blev bättre i andra när han fick en polare att lira med, men med ”bara” en släpande gubbe är han inte tillräckligt finurlig för att leda en anfallsstyrka i United. Intressant januari för honom och för oss som vill se vad som händer med grabben.
 • 473 minuter utan näthängning måste vara hans längsta måltorka i United.
 • Snygg ass till Danny dock …

Slutligen:

 • Vad har vi för domare vi gillar i ligan förutom Howard Webb? Mark Clattenburg är rätt pålitlig, så det kanske är han. När man ser Mike Dean och Phil Dowd undrar man ju hur det ser ut underifrån och om potentiella domare i England ser upp till Dean och Dowd med flera. Brrr.
 • Uniteds bortaklack, som vanligt alldeles strålande, körde Fletchersången om att de skulle in på planen om skotten skulle göra mål. För att inte tappa ansiktet helt skulle de ju var tvungna att verkställa detta. Hade United vågat ge Fletcher en straff om de hade fått en i slutminuterna?
 • Det här var vad som vi en gång i tiden kallade för en Fergievinst. Viktigt för Moyes att få känna på hur det känns.
 • No Rio. Pension creeps closer.
 • Waynes ljumske spökar igen och då fick han lattja hemma med Kay & co i soffan i stället och ladda för Spurs nästa år. Med 1-0 i bagaget så finns det ingenting att klaga på med det valet från David heller. Som nu mår ganska så bra mycket bättre än han gjorde för ett par månader sedan. Nu laddar vi med cigg och skumpa för att se vilket som kommer först 2014: Vinst mot Spurs eller första värvningen!
 • Jag missade, unikt nog ska tilläggas, att skriva en eftermatchentext efter Hull i torsdags, vilket ni kanske noterade. Det finns dock en sjuhelsikes bra förklaring till det: En influensa skapad av Sauron själv i Mordors mörkaste innanmäten. Helvete, vad sjuk jag varit de senaste tre dagarna. Jag somnade till och med bort mellan 5 och 10 minuter av Hull! Ja, ni förstår! Inte helt återställd än, men fick i alla fall ihop lite i dag.


* Som en liten bonus kan jag bjuda på en förklaring till varför city gjort aningen fler mål än United i ligan. Så här ser jämförelsen ut för de fem spelare som skapat flest chanser i respektive lag när halva ligan är spelad:
1) Rooney – 36.
2) Evra – 22.
3) Valencia – 16.
4) Carrick, Nani – 11.
 
1) Nasri och Silva – 44
3) Aguero och Navas – 27
5) Yaya – 21.