Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Re: Nemanja

fci
Vi visste redan att han skulle lämna. Vi visste också att det sannolikt skulle bli Internazionale i sommar och därmed ett möte med United direkt under försäsongen.
Jag skrev när det stod klart att Nemanja Vidic inte blir kvar att det vore fel av Moyes att ta av honom bindeln. Argumentet var då att det skulle skapa än mer kaos kring föreningen/företaget.
Men när det i dag blev officiellt, med bild och allt, att Inter och Vida blir älskande så var det som att allting bara blev glasklart. Likt Neo i slutet av Matrix, när han till slut ser världen som den är, så gick det upp för mig: Vi kan givetvis inte ha honom som kapten resten av säsongen. Vi kan ta en vanlig jobbjämförelse: Om du jobbar på företag A och vet att du ska jobba på företag B om tre månader, och kontraktet är påskrivet and all that, tänker du svettas blod för att göra ett magnifikt jobb på företag A under den sista tiden?
Troligen inte.
Ska vi göra den mer känslosamma jämförelsen, vilket kanske passar bättre för oss fans som ju ofta har hjärtan: Du är ihop med partner A och vet om att du ska flytta in hos partner B om tre månader: Skulle du då längta mer till partner B än du skulle njuta av att vara med partner A?
Troligen.
Oavsett vad han tror, säger eller känner måste det vara oundvikligt att slappna av åtminstone fem-sex-sju-åtta procent för Vidic i United. Och sen det blev officiellt om att hans framtid inte finns i världens vackraste stad kan vi inte anklaga honom för att ha varit oövervinnerlig i försvaret. Och det lämnar en bitter eftersmak i munnen att se honom sajna för en annan klubb medan United genomgår den här krisen.
Jag la ut frågan på bloggens Facebooksida, men vi kör även en poll här till höger för att se hur ni resonerar. Ta bindeln – ja eller nej?
Vem som bör få den är en annan fråga, men det rimliga är förstås den snart 29-årige mannen från Liverpool.