Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Everton it is

gnällnevil
Dagen efter att jag lyft fram Evertons utomordentliga facit på Goodison de senaste två åren – bara förluster mot Chelsea och Sunderland – kom Tony Pulis på besök och gav dem trean och tog med sig en egen trea. Det lämnar Everton  i ett bra mycket sämre utgångsläge än innan och för att kunna slåss om fjärdeplatsen med Arse måste man antagligen besegra United på söndag kväll.
Inget omöjligt uppdrag, men vi är trots allt nuvarande bortaplansmästare och har dessutom varit spellediga i 11 dagar när bollen kickas igång.
Tänkbart tombolaresultat:

DDG

Smalling – Evans – Jones – Evra

Carrick – Fletcher

Valencia – Mata – Kagawa

Welbeck

Kommentar: Rooney sägs vara fit, men det vore ju lite galet att chansa med tanke på VM och de i princip betydelselösa matcher som återstår. Den mikroskopiska chansen till fjärdeplatsen som fanns kvar för någon vecka sedan är nu helt borta. Det som återstår i morotsväg för våra underpresterande hjältar slash hackkycklingar är att ta sig till Europa League-kval. 0 poäng mot Goodison så är även den chansen puts väck.

Moyes lär i alla fall mönstra starkast tänkbara så länge han kan nå Europa och då är Big Dave gjuten. I backlinjen hoppas jag att äntligen få se Evans in action igen, gärna tillsammans med Jones. Det är i mina ögon det mittbackspar som komplementerar varandra bäst och bör vara ordinarie när hösten kommer smygande.

Ytterbacken: Evra så klart och till höger är det öppet för Christopher så länge Rafael är otillgänglig.

På mitten är det upplagt för Carrick-Fletcher oavsett om afrotanken också är frisk. Framåt skulle jag vara nyfiken på Nani, men det lär inte hända utan vi får med 102 procents säkerhet se mannen som vill ha en viktigare roll i laget till höger, The Perfect Man i mitten och japsen till vänster.

Framåt kan faktiskt Hernandez konkurrera med Welbeck, beroende på vilken taktik tombolan slumpar fram. Mitt val: Alltid Dat Guy.

* Det jag funderat mest över den här veckan är dock inga startelvor utan varför Alex Ferguson ska sälja sin vinkällare. Har han blivit nykterist på äldre dar? Ska han flytta? Spelat bort stålarna? Och vad har han egentligen för pension?