Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Southampton it is

http://gty.im/492276963
Med Arsenal, Everton, Tottenham och Liverpool i den här typen av form så vore det inte bara tjänstefel, det vore även skandalöst, om in United kniper en topp 4-placering i vår. Inte ens skadorna kan användas som ursäkt då. Bara en match i veckan har då varit än mer en välsignelse än en förbannelse än det varit hittills (tre ”än” på kort tid där). Skulle det visa sig att Kun dragit korsbandet är jag till med beredd att påstå att United borde kunna utmana sina grannar om andraplatsen (förutsatt att våra killars korsband håller ihop). Så viktigt är argentinaren för dagens city.
Men tillbaka till morgondagens drabbning fyra timmars bilresa från Manchester där två holländska tjommar ska visa varför yngst är äldst och tvärtom. Koeman och van Gaal köper inte trisslotter tillsammans och det finns många anekdoter till varför deras relation är frostig. Min favorit är denna:
… during his spell as Ajax’s technical director in 2004, he clashed with the manager, Ronald Koeman. During a training camp in Portugal, Van Gaal took a chair for himself and placed it on the side of the pitch and, arms folded, he would watch all of Koeman’s sessions from it. It is not difficult to imagine how Van Gaal might have reacted had the roles been reversed.
Louis ba’: ”Vadå översittare?! Jag?!”
Tombolan har de senaste veckorna fått ett litet break och inte tillnärmelsevis jobbat på samma högvarv som tidigare och mycket talar väl för att den bara tar fram en eller ett par ändringar i morgon igen. Frågan är dock om LvG väljer en pragmatisk 3-5-2 – som gjort ett oväntat snabbt återtåg – för att gneta till sig ett 1-0 eller om han stormar på med en attackerande uppställning med 4-4-2 i utgångsläge. Som den naive Unitedfan jag är hoppas jag förstås på det senare och då gärna med denna elva:

DDG

Valencia – Smalling – Rojo – Young

Januzaj – Carrick – Herrera – Mata

Rooney – Falcao

Med ”gärna” menar jag givetvis inte att Valencia och Young ska vara ytterbackar, men vad gör en desperat man? Jag skulle ändå uppskatta om Shaw kunde pressa in sig på bänken och kanske få 15-20 inför Liverpool nästa vecka, likaså med ADM även om båda verkar vara spelare som inte behöver någon jättelång startsträcka för att hitta spelet efter frånvaro. Evans? Bänk, rimligen.

Jag argumenterade häromdagen för att Falcao har större chans att få starta mot Liverpool, och det håller jag fast vid, men det betyder inte samma sak som att jag vill att han ska få vänta en match till. Ju förr han makes or breaks desto bättre. Januzaj? När det börjar viskas om en utlåning till Real Sociedad är det läge att ge honom chans nummer två för säsongen.

* Saints har faktiskt lite skadebekymmer själva och vare sig Jack Cork, Morgan Schneiderlin, Jay Rodriguez eller James Ward-Prowse är med i morgon kväll medan Toby Alderweireld är tveksam. Det betyder sannolikt mer för Saints spel att Schneiderlin saknas än det gör för Uniteds att Fideo är borta.

* Senast United förlorade på St Mary’s startade Eric Djemba-Djemba, Kléberson och Michael Svensson matchen. Det var inte i går. Kanske därför byborna har dåligt självförtroende och matchen ännu inte är utsåld.

* Oavsett allt som tidigare hänt i år och att det är fajt i morgon kväll är det ända nästa helg mitt fokus ligger på. Revanschens timma är slagen då.