Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Arsenal it is

Minns ni när vi förlorade borta mot Arsenal senast?
Ledtråd: Det var inte häromdagen.

Jag minns bara ytterst vagt och är tvungen att använda the world wide webs sökfunktion för att påminna mig. Det var i maj 2011, Andrei Arshavin och Jens Lehmann var fortfarande i Arsenal medan Anderson var betrodd med att starta på det centrala mittfältet. Fyra och ett halvt år är en evighet när det handlar om lag som spelar i samma serie år efter år och dessutom alltid är med på den övre halvan.
Det här blir match nummer 11 på Emirates. Arsenal har vunnit 2 av dessa, vilket är en helt osannolikt usel statistik för en klubb med den självbilden.

Louis elva:

DDG

Darmian – Smalling – Blind – Young

Schweinsteiger – Schneiderlin

Mata – Rooney – Memphis

Martial

Vad det blir för matchbild? Precis den du och jag tror.

—————————————

Förra säsongen hade jag Wayne Rooney som Uniteds 13:e bästa spelare av dom som gjorde fler än en match. På 37 framträdanden lyckades han faktiskt bli mer än godkänd med ett snittbetyg på 6,2. United.no-läsarna hade honom lite högre upp, men med ungefär samma medel.

I höst, däremot, är både jag och läsarna rörande överens: Wayne Rooney har varit Uniteds sämste spelare av dom som fått hyfsat med matchtid:

Skärmavbild 2015-10-04 kl. 09.10.21

Ändå är han given, vecka ut och vecka in, ibland två gånger i veckan, vecka ut och vecka in. Det är helt jävla orimligt. Att han springer och rensar i eget straffområde någon gång per match är väl det som räddar honom från att vara fullkomligt hopplös. Men då skulle vi lika gärna kunna ta tillbaka och damma av den till mittfältare omskolade Alan Smith i stället. Skulle också vara betydligt billigare i drift.

—————————————–

Jag kan inte minnas när jag senast såg Chelsea bli så avklätt på Stamford Bridge som i går. Southampton var magnifika och Mané lär inte bli långvarig på sydkusten. Kanske kan Louis plocka honom redan i januari.