Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tombolatrubbel

Embed from Getty Images
Elvan och bänken i morgon kan bli någonting alldeles fenomenalt att se fram emot. Louis van Gaals redan magra trupp är nu så avmagrad att revbenen sticker ut i form av spelare man knappt hört talas om.
Backar som saknas/kan saknas: Darmian – Smalling – Rojo – Shaw – Jones – Valencia
Mittfältare som saknas/kan saknas: Schweinsteiger – Schneiderlin – Herrera.
”Anfallare” som saknas/kan saknas: Rooney.
Det är en potentiell startelva, till och med i ligaspelet, som riskerar vara utanför bänken. Det ger oss följande potentiella matchtrupp:
Målvakter: Romero, De Gea.
Backar: McNair, Varela, Blind, Borthwick-Jackson, Young, Tuanzebe.
Mittfältare: Carrick, Powell, Fellaini, Mata, Lingard, Pereira, Memphis, Goss (Schneiderlin).
Anfallare: Martial, Rashford.
Det skulle innebära (fem) sex egna produkter i truppen, tre som kostade en struntsumma och nio (tio) som kostade en bra slant. Och det skulle också innebära den absolut minst namnkunniga matchtrupp som Manchester United producerat i en ligamatch den här sidan 1900-talet.
Ska vi då gå så långt som att påstå att ett lag av Bournemouths kaliber till och med är favorit?
Nej. Det går inte. Jag kan inte ta in det i skallen. Men jag tror utan att tvivla på det för en sekund att Den Envise sätter in en elva som går för 1-0 (0-0) och att 5-3-2 mycket sannolikt gör snabb comeback.
Elvan:

DDG

Varela – McNair – Carrick – Blind – Young

Fellaini – Schneiderlin – Lingard

Martial – Memphis

Det är också en elva.

Förlorar United i morgon är stödet för Louis Van Gaal lägre än det någonsin har varit. Vinner vi känns det inte som att det ökat nämnvärt, om det inte är en sanslös uppvisning som ger tre poäng. Han har alltså mer att förlora än att vinna, typ.