Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sunderland it is

Embed from Getty Images
Sunderland är som en geting på sommaren. Den irriterar och irriterar men försvinner inte. Skillnaden mellan Sunderland och getingen är att den senare dör på hösten, vintern, medan Sunderland aldrig verkar ramla ur Premier League igen. Det här är klubbens åtta senaste placeringar:
Skärmavbild 2016-02-12 kl. 10.44.05
Förhoppningsvis is this their year. Big Sam har lyckats att på ett föredömligt sätt parkera dem på 19:e plats och han växer därmed i mina ögon. Visserligen från minuskontot, men ändå.
United hänger runt femte-sjätte i stället – något av normen de senaste åren – och med samme manager som de senaste 19 månaderna är det väl där någonstans vi kommer att landa i maj.
Men trots dessa deprimerande utsikter ska inte ens United kunna resa från Stadium of Light med mindre än en poäng. Inte givna tre, inte alls, men inte heller noll. Jag bara väntar på ett bakslag efter några matcher utan katastrofer. Det är inte omöjligt att den inställer sig när Juan Mata måste sitta nordöstra England och äta pasta klockan 9 på morgonen.

DDG

Darmian – Smalling – Blind – CBJ

Carrick – Schneiderlin

Lingard – Mata – Martial

Rooney

Fellaini lär säkert spela, men det skiter jag i: Jag spelar Schneiderlin före Afrotanken 11 dagar av 10. Annars är det svårt att se några andra förändringar i elvan. Memphis lär vara persona non grata ännu mer efter sin nonchalanta passning mot Chelsea och jag tror fortfarande inte att Will Keane – fem mål till trots – petar kaptenen.

Det var ju inga supernyheter på skadefronten som LvG levererade i dag. Och det är ju outsägligt sorgligt att en Unitedmanager ska behöva hoppas att det blir ”så snart som möjligt” när det handlar om comebacker för spelare som Marcos Rojo och Antonio Valencia. Här snackar vi killar som har bra säsonger om de snittar 6,02 i betyg.

Ingen Bissen i morgon, han är skadad, men kanske Ola Toivonen-läge att sätta ett? Adam Johnson lär i alla fall vara rätt långt ifrån banan.

Nej, nu ska jag inte vara sån. 3-1-vinst, klart och betalt.

–————————

Ikväll släpptes nyheten att United kickat Paul McGuinness. Det är inte varje dag en U18-coach får foten i United, men det är förståeligt med tanke på hur uselt det gått för laget under säsongen.

Samtidigt är det också förståeligt att det gått så dåligt med tanke på hur illa skött allting är på ungdomssidan just nu.

Men faktum kvarstår: Ännu en lång trotjänare ute ur klubben. The catharsis goes on, gissningsvis åt ett helt galet håll med tanke på vilka som styr föreningen.