Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Paul Pogba-dagen

Formaliteterna avklarade. Historiens största fotbollstransfer är ett faktum. Paul Pogba är återigen en Manchester United-spelare. Vi räknar med att det kommer att uppdateras frekvent under dagen och öppnar därför denna liveblogg.

Kontrakt: Till 2021 (fem år) med ett optionsår.
Övergångssumma: 105 miljoner euro (89,4 miljoner pund) plus klausuler värda fem miljoner euro till (officiellt).
Tröjnummer: 6

Läs:

Mikael Österdahl | 20:55 Tack och bock

Det händer nog inget mer av intresse idag. Håller den här bloggen uppe utifall men troligen blir det ingen ytterligare uppdatering.

På tisdagskvällen rapporterar Sky Sports att Sunderland ska vara överens med United om en övergångssumma för Paddy McNair och Donald Love.

Vi avslutar med spekulation om Paul Pogbas comeback i Manchester United. Stuart Mathieson på MEN tippar att det kan dröja till Manchesterderbyt den 10 september innan vi får se Pogba i Uniteds startelva för första gången (han var bara inhoppare under förra sejouren). Att han inte startar på söndag känns givet men nog får vi se Pogba från start mot Southampton eller senast mot Hull?

Själv tänkte jag avsluta kvällen i svart och guld, det är ju Uniteds färger idag.

Mikael Österdahl | 19:32

Förr i tiden, innan Paul Pogba blev en Manchester United-spelare var Pogba en … Manchester United-spelare. Han brukade dominera i juniorlaget.

https://twitter.com/United_U21/status/762938428421988352

https://twitter.com/United_U21/status/762957987061301248

Mikael Österdahl | 19:01

Nädå, den här livebloggen har inte gett upp än. Har bara varit upptagen med att reda ut vad en kaktusemoji betyder. Har fortfarande ingen aning. Nåväl. Här ett förslag på en startelva som jag går igång på!

Mikael Österdahl | 16:38 Jesse och Paul, återförenade

Så är de tillsammans igen, Jesse Lingard och Paul Pogba. Lingard illustrerar sin glädje med en kaktus medan Pogba säger nåt jag inte hör.

Annars har Pogbas nya lagkamrater inte sagt så mycket. Det kanske kommer senare under dagen…

Samtidigt kan det konstateras att det är några riktiga statusvärvningar som United har gjort i sommar.

Mikael Österdahl | 16:27 Bossen har snackat

José Mourinho har nu blivit intervjuad i MUTV. Han säger att han är stolt över arbetet som klubben har gjort på transfermarknaden och att det är bra att de fyra värvningarna är på plats innan ligan börjar.

Men det intressanta är förstås vad Mourinho har att säga om Paul Pogba.

Jag kan direkt känna, när jag pratade med honom för första gången, jag känner nu när jag ser honom på träningsplanen med folk han kände sedan han var en grabb. Det ser inte ut som en stjärna, det ser ut som en unge som är tillbaka till sin gamla skola och upptäcker folk han bryr sig om, som älskar honom. Om ett par dagar tror jag han kommer känna att han aldrig lämnade klubben. Anpassningen, det är ingen ny spelare, bara en kille som är tillbaka.

Om Pogbas styrkor:Jag gillar allting. Jag förstår diskussionen, att det här ibland händer i fotboll och klubben slår rekord. Men det är bara möjligt i klubbar som Man United. När jag hörde vissa kommentarer, managers som kritiserar, jag tror aldrig att de kommer ha det här problemet. För att ha det här problemet måste du vara i en av världens toppklubbar, i Man United kan det hända.

Men en väldigt ung spelare, en otrolig mittfältsspelare med sådan fysik men samtidigt vighet, koordination, skicklighet. Han har allting. Det han måste lära sig nu är att spela med oss. Du måste lära dig att spela med laget och laget måste lära sig att spela med dig. Vi måste få ut det bästa av honom. Jag är här för att skydda honom och vi tror att han kommer att bli en superspelare för Manchester United.

Mourinho säger att han nu är nöjd med truppen, som är större än han brukar arbeta med. Vissa spelare är på väg bort på lån (inga namn nämns men spelare som Pereira, Wilson och Borthwick-Jackson kan vi förutsätta inkluderas här) medan andra säljs.

Nu är det en frustrerande tid för de som inte blir uttagna. Det kommer att vara så i början med bara en match i veckan men sedan duggar matcherna tätt och då får alla chansen. ”Jag är nöjd med truppen, ja.

Mikael Österdahl | 15:38 I ryktessvängen

Paul Pogba är på plats, vilket betyder att de engelska journalisterna kan gå vidare med andra spår. Eller ja, de engelska journalisterna var väl egentligen aldrig inne på Pogbaspåret heller. I maj nämndes Zlatan Ibrahimovic, André Gomes, João Mário, John Stones, Álvaro Morata, Mauro Icardi, Ezequiel Garay, Sadio Mané och Marquinhos som potentiella nyförvärv. Så 1 på 9. Och 1 på 4 av de som faktiskt värvades. Lite bättre träff med vilka som skulle kunna försvinna, då spelare som Januzaj, Memphis, Jones och Schweinsteiger ansågs gå en osäker framtid till mötes.

Nåväl. Jason Burt på Telegraph tror att Rojo, Blind och Mata kan försvinna. Mourinho ska dock vara beredd att behålla den trion om han måste. Vidare är framtiden osäker för spelare som Memphis, Young och Darmian.

Inkommande tror Burt att det fortfarande är möjligt med en mittbacksvärvning, dock är det inte givet att en ny mittback ingår i startelvan. United vill ha Leonardo Bonucci men är inte beredda att betala de summor som Juventus kräver. Ezequiel Garay, nu i Zenit, nämns som ett alternativ. Monacos högerback Fabinho ska också vara ett potentiellt nyförvärv, men troligen bara om Monaco missar Champions League.

Över på Manchester Evening News tror Stuart Mathieson Phil Jones framtid i United är hotad. Mathieson påpekar att Englands nya förbundskapten Sam Allardyce 2011 nämnde Jones som en framtida landslagskapten, men det förefaller vara uteslutet fem år senare.

Mikael Österdahl | 13:47 Juniortränaren: Han har störst potential i världen

[Pogba] är på gränsen till att bli en världsstjärna. Han är ingen Ronaldo eller Messi än men han är spelaren med störst potential i världsfotbollen för tillfället,” säger Paul McGuinness till Manchester Evening News.

McGuinness, för den som inte känner till det, var juniortränare i United när Pogba kom till klubben 2009. Efter en lång tid i United fick McGuinness sparken i vintras (officiellt valde han att lämna). Nu jobbar han såvitt jag förstår som assisterande tränare för Englands U18-landslag.

Paul är kapabel att göra några fantastiska och spännande grejer och allt är där för honom. Han är hängiven, han är engagerad och bra på att ära sig. Och du adderar alla naturliga attribut han har och du har en väldigt speciell spelare med en speciell framtid framför sig.

Mikael Österdahl | 13:40 The French Connection

För inte så länge sen var det spanjorerna som dominerade i Manchester United. Nu är fransmännen på väg att ta över. Morgan Schneiderlin välkomnar Paul Pogba med en bild från franska landslaget, där Schneiderlin och Pogba vandrar tillsammans med Anthony Martial.

Förutom den franska trion spelade ju Zlatan Ibrahimovic i Frankrike och Henrikh Mkhitaryan bodde i Frankrike som ung. Vidare snackar väl både Marouane Fellaini och Adnan Januzaj franska.

Eric Bailly kommer från ett fransktalande land, men kommer närmast från Spanien. Där blir det möjligen en dragkamp mellan den franska och den spanska gruppen. Vilken sida väljer mittbacken?

Ungefär alla noterade att Raphaël Varane också syns på bilden, vilket givetvis betyder att han är klar inom kort. Konkreta bildbevis, liksom!

(Givetvis inte så. Herregud.)

Mikael Österdahl | 11:51 Ferdinand och Robson om värvningen

[Pogba] är på väg (fortfarande en bit kvar dit) men han har kommit långt på vägen och med Old Trafford som plattform har han en reell möjlighet att bli nästa Manchester United-spelare efter Cristiano Ronaldo att utses till världens bästa spelare,skriver Rio Ferdinand på Facebook.

Bryan Robson säger att Pogba ”är en strålande spelare”. Robson tror att Pogba kan vinna Ballon d’Or: ”Jag det är uppnåeligt. Han har närvaron och han har förmågan. Vi hoppas bara att hans lagkamrater ger honom manteln där han kan gå vidare och bevisa att han är en av de bästa fotbollsspelarna i världen.

Mer från Robbo i en lång intervju på Manutd.com.

Mikael Österdahl | 11:31 Paul och Jesse

Så återförenas Paul Pogba och Jesse Lingard. De var lagkamrater när Manchester United vann FA Youth Cup 2011 och blir nu lagkamrater i a-laget.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Mikael Österdahl | 11:17 Supporterdesignad tredjetröja nästa säsong

Ännu en nyhet som inte handlar om Paul Pogba. Det verkar som att Uniteds tredjetröja nästa säsong kommer att designas av fans. Nu är det tydligen möjligt att skicka in bidrag och vinnaren ska därefter utses genom en omröstning. Efter en omröstning kommer klubben sedan att välja sin favorit bland de 100 mest populära bidragen. Nästa säsongs tredjetröja baseras sedan på den vinnande designen.

Mikael Österdahl | 11:10 Om övergångssumman

Övergångssumman är officiell, så det finns ingen anledning att spekulera. Två summor nämns, 105 miljoner euro och 110 miljoner euro. Båda är korrekta, då fem miljoner euro baserat på vad som sker under Pogbas tid i United.

Övergångssumman ska betalas under två år.

Detta vet vi då Juventus publicerar officiella siffror (PDF).

Juventus noterar att nettointäkten för klubben är 72,6 miljoner euro.

Alla indikationer är att Mino Raiolas absurda arvode betalas av Juventus från övergångssumman de får av United.

Mino Raiola kallade tidigare journalisterna för papegojor. Det kan väl sägas att journalisterna inte uppskattade det.

Mikael Österdahl | 10:54 I andra nyheter

Utanför Paul Pogba-svängen försöker Manchester city desperat värva John Stones. Mittbacken är registrerades i Manchester citys trupp inför Champions League-kvalet. Fortfarande kvar på Uefas hemsida då jag skriver detta. Men varken city eller Everton har presenterat någon affär.

Mikael Österdahl | 10:48 Han presenterades mitt i natten

Paul Pogba presenterades mitt i natten. Var det för att det blev klart först då eller var det för att det är en tid som passar marknaderna i Asien och USA? Well, det blev officiellt strax efter 01.30 svensk tid. Det är till exempel 07.30 i Peking. Är det en optimal tid att för ett stort meddelande?

Enligt klubben kom det officiella meddelandet när affären var avslutad. Det var inget strategiskt beslut.

Det sista som höll upp affären ska ha varit att man väntade på att blodprov skulle komma tillbaka från analys (inga konstigheter, bara sånt som tar tid).

Mikael Österdahl | 10:31 Pogba får nummer 6

Det har spekulerats om vilket tröjnummer Paul Pogba kommer att få i United. Det mesta pekade på att han skulle få nummer 6 och så blev det också.

Mikael Österdahl | 09:54

Den andra delen av Pogbas intervju med MUTV sänds om några minuter. Den kommer förstås i en egen artikel. Därefter drar vi igång den här livebloggen på riktigt.

Embed from Getty Images