Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De långa knivarnas natt är nära

Embed from Getty Images
United har nu spelat 12 raka matcher mot Chelsea utan att vinna.
Det här såg ut ungefär som väntat, speciellt efter det horribla beslutet att visa ut – en visserligen övertänd – Ander Herrera.
Men defensiven blev för defensiv och bortsett från Rashfords lilla lattjande med Gary Cahill var United aldrig i närheten av att skaka Chelsea – nu heller.
Tyvärr.
Mums:

 • David De Geas två parader på kort tid i första halvlek. Fullständigt magiska. Jag skulle vilja påstå att det inte finns en annan målvakt i ligan som hade grejat båda. Möjligen en av dom, men aldrig båda. Stannar han i fem år till blir han den bäste vi har haft, oavsett titlar. Och då glömmer jag att han borde ha tagit Kantés lite mesiga skott.

Slipper också piskrapp på tåget hem:

 • Marcos Rojo. Kanske den spelare som ökat mest i
 • Antonio Valencia. Inte bara kom han undan ett rödare kort än det Herrera drabbades av – han var faktiskt helt okej i defensiven i kväll. Dessutom hade han förmågan att helt ignoreras av domare Olivers gula och röda kort. Han var helt enkelt immun.

Nähä:

 • 60 minuter utan Mkhitaryan, Ibrahimovic, Herrera och Martial på Stamford Bridge är inte de ultimata förutsättningarna. Och Mata på bänken.
 • Paul Pogba har spelat 15 matcher under 2017. Han har gjort ett mål och en assist, i cupmatcher mot Blackburn och Hull … Nu är ju inte huvudsaken för honom att leverera poäng match ut och match in, men hans anonymitet i alltför många stormatcher är påfallande.

Döden:

 • Jag har ju sett Antonio Conte fira hejvilt mängder av gånger, ända sedan (den tack och lov meningslösa) Old Trafford-kvitteringen 1999. Men i kväll var det extremt irriterande att se honom. Extremt.
 • Mike Oliver räknas som den domare med störst potential i engelsk fotboll. Jag tycker att det räcker med att konstatera det. Vi behöver inte prata så mycket mer om en tjomme som inte sparkade boll i kväll.
 • Ander Herrera tacklade två gånger. Han fick två gula kort. Han blev utvisad.
 • När han blev utvisad gick den mest kreative spelaren av alla i United av planen eftersom hans manager bytte ut honom. Jag är inte förvånad över att vi skapade exakt en målchans efter detta.
 • Hur många skulle vi – med handen på hjärtat – ha i en regelbunden startelva för att vinna stora titlar? DDG, Herrera, Pogba och Mkhitaryan? Och då var ändå bara Zlatan och Martial de enda som saknades på grund av avstängning och skada. Det svänger i tankesystemet också!
 • Jag måste bara få poängtera, det var nämligen länge sen, hur oerhört förvånande det är att Marouane Fellaini är så extremt ineffektiv i sitt huvudspel med tanke på dels hans längd och dels hans rykte som effektiv huvudspelare.
 • Rostov hemma på torsdag alltså. Jag kan ärligt talat inte föreställa mig någonting annat än 3-1 med ett Mkhitaryan hattrick.