Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Bailly kan vara redo; World Champions Twice

Premier League-tvåan mot Premier League-trean på Old Trafford imorgon, då Manchester United tar emot Tottenham Hotspur. De båda lagens managers, José Mourinho och Mauricio Pochettino, höll på fredagen presskonferens inför matchen.

I andra nyheter noterar vi att Fifa har utsett Manchester United till världsmästare.

Det viktigaste från Mourinho:

  • Phil Jones är verkligen redo för spel.
  • Eric Bailly har en chans att vara tillgänglig.
  • Inga andra skadenyheter.
  • En extra dags vila ger inte United någon fördel.
  • Ligacuplottningen var en fars.
  • Nemanja Matic var mittfältaren som Mourinho ville värva. Mellan raderna utläser vi att Mourinho trodde att han skulle få nöja sig med Eric Dier.
  • Luke Shaw kan ha en framtid i Manchester United. Men han är vänsterback och där har United många alternativ.

Inför: Manchester United – Tottenham Hotspur

Mourinhos presskonferens

”Vem har den första frågan? Du behöver inte fråga, jag svarar,” inledde José Mourinho dagens presskonferens.

”Jag pratar inte om skadade spelare. Så fråga mig inte om Harry Kane. För att prata om Harry Kane måste jag prata om Ibrahimovic, om Fellaini, om Pogba, om Rojo, om Michael Carrick. Så jag pratar inte. Nästa fråga!”

Om Phil Jones: ”Jones är bra, han var på bänken i tisdags. Inget behov att spela men han var redo så han är verkligen redo.”

Om Eric Bailly: ”Eric, låt oss se. En träning till. Men det är den enda som jag hoppas på från den skadade gruppen som kan vara redo för imorgon.”

I övrigt är samma spelare tillgängliga nu som var tillgängliga senast.

Om Old Trafford: ”Jag tror inte att det är en fear factor. Jag tror inte att någon är rädd för att komma till Old Trafford och spela. Jag tror inte att det är så. Vanligen har vi bra prestationer hemma, vi litar på vårt spel. Ja, resultaten kan vi säga är positiva hemma. Vi hade många oavgjorda förra säsongen, för många. Vanligen är vi starka och har bra självförtroende hemma. Vi ska försöka göra likadant imorgon.”

Har ni en fördel med en extra dags vila? ”Jag hoppas att ni ställer samma fråga varje gång vi har en dag mindre att vila än motståndaren. Ärligt talat tycker jag inte att det påverkar. För min känsla är att majoriteten av spelarna som spelade den matchen inte kommer att spela imorgon. Jag tror att jag kanske har fel. Men jag tror att Sánchez, Vertonghen, Eriksen, vem mer? Aurier, Winks. De hade så många spelare som inte var involverade i matchen, som bara spelade några minuter, som kommer att spela imorgon.

”Så jag tror inte att det har någon reell påverkan. Dele Alli spelade men han spelade inte [på grund av] avstängning mot Real Madrid. Jag tror inte att det är ett problem för dem. För att vara ärlig tycker jag att de är ett ungt, starkt lag, även fysiskt. Jag tror att de kommer att vara det de är, ett väldigt bra lag.”

Om ligacuplottningen: ”Vilken lottning?! Nej, [nöjd] är jag inte. Först och främst för att jag inte kollade på lottningen. Och det jag tittade på var ingen direktsänd lottning. Det var bilder från en lottning. Men nej, jag gillade det inte. Jag gillar lottningen, jag gillar att se den, jag gillar att känna den. Jag gillade det inte, inte alls.”

EFL har efter lottningen utkrävt en förklaring från Twitter, rapporterar Guardian. Den konspiratoriskt lagda noterar att de fyra största lagen som är kvar slapp mötas inbördes.

Mourinho om Nemanja Matic och Eric Dier: ”Jag har spelaren jag vill ha. Antagligen har jag spelaren som jag inte trodde det var möjligt att jag skulle få. Men i slutändan fick vi spelaren som jag verkligen ville ha.”

Igår släpptes boken Brave New World: Inside Pochettino’s Spurs där det finns en del Unitedrelaterat. Bland annat uttrycker Mauricio Pochettino irritation för sättet som José Mourinho och Manchester United agerade på då klubben försökte värva Eric Dier i somras. Vidare uttrycker Luke Shaw att han gärna vill spela för Pochettino i framtiden.

Har Luke Shaw någon framtid i den här klubben? ”Varför? På grund av hans ord?”

Nej, men han spelar ju inte… ”Om ni vill prata om hans ord skulle jag vara besviken om han hade några andra ord. Jag är alltid besviken när en spelare, för att han har en ny manager, så blir den nya managern bäst och den gamla managern blir väldigt dålig. Fotbollen är full av exempel på bristande karaktär.

”Luke Shaw var bara ärlig. Managern som hjälpte honom att ta sig till a-laget, som hjälpte honom att utvecklas är en manager han inte glömmer, en manager han gillar mycket. Det är en manager som han kanske vill återförenas med. För mig de perfekta orden. Det visar Luke Shaws karaktär i relation till de han trivdes med.

”Har han en framtid här? Jag tror att han har det. Men situationen är inte enkel. För han kommer från skada efter skada efter skada.

”Han behöver spela två, tre, fyra, fem, sex matcher i rad, för att göra misstag, för att få matchform. Och jag kan inte ge honom det. För tillfället kan jag inte ge honom det. Om han var en mittfältare, en central mittfältare: ja, för vi har bara två. Men vänsterback, vi har så många alternativ, att situationen inte är enkel. Men han är i truppen, han jobbar och kanske kommer möjligheten.”

Pochettinos presskonferens

Tottenhams manager Mauricio Pochettino pratade också med media idag. Det viktigaste som framkom är att anfallaren Harry Kane – kanske Premier Leagues bästa spelare – missar morgondagens match.

”Du vill alltid ha alla spelare tillgängliga. Det är ett problem. Spela mer eller mindre, vi vill att de ska vara tillgängliga för att spela,” sa Pochettino.

Spelsystem: ”Idag är den andra dagen efter West Ham, så det är svårt. Vi måste vänta tills imorgon med att besluta om formation. Det är inget problem, för vi kan använda en eller en annan eller olika formationer, för det är en situation vi har jobbat mycket på under försäsongen.”

Vila: ”Manchester har en dags vila extra, en fördel, för att förbereda matchen.”

Hur tror du att United spelar? ”Det är så svårt att gissa vad som kommer att hända. […] Vi måste vara fokuserade och försöka ge vårt lag de bästa verktygen för att försöka vinna matchen. Men givetvis är Manchester United ett fantastiskt lag, en fantastisk trupp. Många väldigt bra spelare och det är alltid svårt att spela på Old Trafford.”

Boken Brave New World: Inside Pochettino’s Spurs kom förstås upp på Pochettinos presskonferens men han viftade bort det och påstår att han har en bra relation med Mourinho.

Mer från Pochettino på Football.london.

Zlatan om vägen tillbaka

”Jag mår bra, det känns fantastiskt. Jag menar, jag jobbar hårt, ingen hemlighet. Jag är tillbaka i klubben och träffar mina lagkamrater. Jag ser dem göra ett fantastiskt arbete och jag jobbar hårt för mina saker, för att bli bättre, för att bli 100 procent redo att spela, vilket är huvudmålet. Sakta går det framåt, jag känner mig stark och dag för dag,” säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju med MUTV.

Någon ny information om när han kan vara tillbaka i spel får vi inte. Vi får se om det blir före eller årsskiftet, nöjer han sig med att säga.

Hela intervjun finns på Uniteds hemsida.

Harry Gregg 85 år

Idag säger vi grattis till Harry Gregg, som firar sin 85:e födelsedag. Gregg blev hjälte i Münchenolyckan 1958 och var en av världens bästa målvakter.

De Gea: Första målet är enormt viktigt

”Det första målet kommer att vara enormt viktigt,” säger David de Gea i en intervju med Manchester Uniteds matchprogram inför matchen imorgon.

”Gör det första målet och sedan försöka dominera matchen, hålla fast i bollen och ha stort bollinnehav, det kommer att vara viktigt. Jag är säker på att det kommer att vara en väldigt jämn match, en tuff match där saker kommer att vara tillknäppta.”

De Gea har förstås rätt. Som jag konstaterade tidigare idag: Under Mourinhoeran gäller att första målet vinner.

Första målet vinner

World Champions Twice

World Champions twice,
World Champions twice,
Once more than England,
World Champions twice.

Så har Manchester United sjungit i många år. Sången refererar till Uniteds vinst i interkontinentalcupen 1999 och vinsten i klubblags-VM 2008.

Embed from Getty Images

Nu har så Fifa beslutat att interkontinentalcupen erkänns som en officiell VM-turnering. Detta framkom på Fifa Councils presskonferens idag.