Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: United möter Milan, Liverpool och Real Madrid i USA

Det är nu bekräftat att Manchester United i sommar kommer att spela mot Milan, Liverpool och Real Madrid i International Champions Cup i USA i sommar.

Matcherna följer träningsmatcherna mot Club América och San Jose Earthquakes, som bekräftades för en tid sedan.

Detta är femte året i rad som United deltar i International Champions Cup. Första året avgjordes det som en riktig turnering, där United finalbesegrade Liverpool. Därefter har det i all väsentlighet varit helt vanliga träningsmatcher, även om arrangören försöker kora en vinnare.

United inleder International Champions Cup med en match mot Milan på Rose Bowl i Los Angeles den 25 juli. United har spelat på Rose Bowl åtminstone en gång tidigare, i 7-0-segern mot LA Galaxy 2014. Detta blir första matchen mot Milan sedan våren 2010, då United vann med 3-2 borta och 4-0 hemma i Champions League.

Match två i turneringen blir mot Liverpool på Michigan Stadium i Ann Arbor den 28 juli. Här slog United amerikanskt publikrekord för fotboll när Real Madrid besegrades med 3-2 sommaren 2014. Då klämdes 109 318 personer in på The Big House, som den mäktiga arenan kallas.

United avslutar sedan International Champions Cup med en match mot Real Madrid på Miami Dolphins arena i Miami den 31 juli. Återigen är det en arena som United lirade på sommaren 2014, i 3-1-segern mot Liverpool.

Sommarprogrammet

United kommer att spela fem matcher i USA.

  • Fredag 20 juli, 04.00: Club América (i Arizona)
  • Söndag 22 juli, 23.00: San Jose Earthquakes (i Santa Clara)
  • Torsdag 26 juli, 05.05: Milan (i Los Angeles)
  • Lördag 28 juli, 23.05: Liverpool (i Michigan)
  • Onsdag 1 augusti, 02.05: Real Madrid (i Miami)

Samtliga tider svenska. Med reservation för ändringar och felaktiga tidszonskonverteringar.

Om United vinner FA-cupen så kommer United den 5 augusti att spela mot Manchester city i Community Shield. Om United inte vinner FA-cupen är det troligt att en träningsmatch planeras in i Europa helgen 4-5 augusti.

Premier League börjar lördagen den 11 augusti.