Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukaku och Fellaini målskyttar men Fellaini lämnar United; Amazon sänder Premier League

Manchester United-spelarna var nyckeln när Belgien besegrade Egypten i en träningsmatch. Både Romelu Lukaku och Marouane Fellaini gjorde mål. Fellaini rapporteras dock ha bestämt sig för att lämna United.

Samtidigt bekräftas att Amazon kommer att sända Premier League-fotboll i Storbritannien från och med säsongen 2019/20.

Dalot snackar mancunian

Låt oss ändå dröja oss kvar vi gårdagens stora nyhet, då det bekräftades att Diogo Dalot är klar för Manchester United. Dalot snackar redan engelska men Manchesterdialekten behöver han jobba på.

Mer Dalot:

19,3 miljoner för Dalot, 47 för Fred

Manchester United betalade 22 miljoner euro (19,3 miljoner pund) till Porto för Diogo Dalot, detta bekräftas av den portugisiska klubben. Det förefaller inte finnas några klausuler inbakade.

Övergångssumman för Fred är inte officiella bekräftad men rapporteras vara 47 miljoner pund.

Fellaini har bestämt sig för att lämna

Marouane Fellaini har gjort sitt som Manchester United-spelare. Enligt Mark Mann-Bryans på PA har Fellaini bestämt sig för att lämna United när kontraktet löper ut den 30 juni.

Just nu verkar det troligaste vara att Fellaini skriver på för Arsenal.

Amazon köper Premier League-rättigheter

Idag har de två återstående paketen för att visa Premier League i Storbritannien säsongerna 2019/20 till 2021/22 sålts. BT Sport knep ett av paketen medan Amazon vann kampen om det andra. I februari stod det klart att Sky Sports plockade fyra paket medan BT Sport tog ett paket.

Totalt kommer Sky att visa 128 matcher per säsong medan BT Sport får 52 matcher och Amazon 20. För Amazon är det en veckoomgång och omgången på annandagen som gäller, i båda omgångarna kommer de att visa samtliga matcher.

Mer information på Premier Leagues hemsida.

Värt att betona är att Amazons rättigheter bara gäller i Storbritannien, de kommer alltså inte visa Premier League i Sverige. De internationella rättigheterna säljs i ett senare skede. Troligen får vi någon i höst besked om vilken kanal som kommer att ha rättigheterna för Premier League i Sverige.

Lukaku och Fellaini nätade

Belgien träningsspelade igår mot Egypten i Bryssel. Romelu Lukaku gav Belgien ledningen efter 27 minuter.

https://www.instagram.com/p/Bjt0d3sjlh0/?utm_source=ig_twitter_share&igshid=14zrskpd9c656

Lukaku, liksom flera andra ledande spelare, klev av efter första halvlek, då Belgien ledde med 2-0.

Marouane Fellaini var en av spelarna som kom in direkt efter paus. Han fastställde sedan slutresultatet till 3-0 på tilläggstid.

90 minuter för Poole

Regan Poole spelade för andra matchen i rad 90 minuter när Wales U21-landslag för andra matchen i rad spelade oavgjort mot Georgien.