Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea överens om nytt kontrakt; Varför Fred-dealen dröjer

I dagens nyhetssvep får vi läsa om att David De Gea uppges vara överens om ett nytt femårskontrakt. Vi får samtidigt en uppdatering kring Fred och anledningen till varför den dealen dröjer.

Det bjuds även på några ord från Phil Jones om den mindre smickrande insatsen mot Chelsea i FA-cupfinalen.

De Gea överens om nytt kontrakt

Vi börjar dagen med en nyhet som bör få samtliga smilgropar att titta fram. Både Independent och Manchester Evening News kom under gårdagseftermiddagen med uppgifter om att David De Gea ska ha kommit överens med Manchester United om ett nytt kontrakt.

De båda tidningarna menar att alla parter, De Gea, hans representanter samt Manchester United, förväntar sig att ett femårskontrakt blir färdigt inom en snar framtid.

Går allt i lås, så är detta den förmodligen bästa dealen United kan göra i sommar. De Gea är klubbens absolut bästa spelare och att få behålla honom över sina bästa år är de facto grymt svårslaget.

Varför Fred-dealen dröjer

Manchester United har offentliggjort, för lite drygt en vecka sedan, det faktum att man kommit överens med Shakhtar Donetsk om en övergång för Fred. Men vi har varit många som undrat varför det dröjer kring den ”riktiga” presentationen, med traditionsenliga bilder och videos.

Manchester Evening News menar att det hela beror på att förhandlingarna om det personliga kontraktet inte färdigställts. Det ska inte finnas några större bekymmer, men de sista detaljerna behöver bli klara, berättar tidningen. Detaljer som kan ta tid att lösa är till exempel bildrättigheter och diverse bonusar.

Embed from Getty Images

Många har spekulerat i att fördröjningen kan bero på Freds arbetstillstånd, något som i vissa fall kan ta lite längre tid att lösa. Detta ska dock inte ha varit några problem, där MEN menar att det ska vara löst.

Fred ska vara den spelare som José Mourinho identifierat som Michael Carricks ersättare, efter att ha skickat scouter för att kika på ett antal alternativa spelare. Däribland Jean-Michael Seri, Jorginho, Marco Veratti, Arturo Vidal och Sergej Milinkovic-Savic.

Fred har redan gjort sin läkarundersökning för United och ska ha gjort det tydligt att han vill till klubben. Detta är helt enkelt ingenting att oroa sig för, det kommer att vara klappat och klart inom en inte allt för lång framtid. Troligen under nästa vecka.

Krönikan om Fred finns att tillgå här:

Fred The Red

Phil Jones om FA-cupfinalen

Phil Jones gjorde en av sina sämsta matcher i United-tröjan när det betydde som mest, i en stor final. Jones kastade sig tanklöst in i en tackling på Chelseas Eden Hazard vilket resulterade i en straffspark och 0-1. Ett resultat som stod sig matchen ut.

”Den var skit (insatsen). Men det är fotboll. Sånt här händer och då går du vidare. Du måste, för jag kan inte sitta ned på arslet och leva på det i veckor, och veckor, och veckor. Jag skulle vara redo att hoppa från en bro om jag tänkte så”, berättar Jones.

”Det var en besvikelse – oerhört besviken. Men dessa saker händer. Vissa blir utpekade mer än andra, men jag är van vid det nu och jag vill tänka att jag är vis nog och erfaren nog att hantera det”, avslutar 26-åringen.

Embed from Getty Images

Dagens och gårdagens VM

VM2018 Dag 2: Clash of Cojones