Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubben

Muss.se söker nyhetsskribent

Nu har du chansen att få skriva för Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Sverige. Vi söker ytterligare en skribent när vi satsar vidare på att fortsätta vår positiva utveckling.

I rollen som nyhetsskribent är du beredd att lägga ner några timmar i veckan i ditt engagemang för Muss.se. Att ha möjlighet att ibland kunna gå in och snabbt skriva en artikel vid en nyhetshändelse är en klar fördel. Det går givetvis att styra så att du jobbar mer vissa veckor och mindre andra veckor, men vi räknar med minst två nyhetsartiklar per vecka. Som medlem i redaktionen har du givetvis också möjlighet att skriva krönikor och olika reportage på eget initiativ.

På Muss.se rapporterar vi givetvis också kring matcher (införrapporter, matchdagsblogg, snackisar och spelarbetyg), där kommer du som nyhetsskribent att finnas som backup och eventuellt få skriva en eller ett par sådana artiklar per månad.

Vem söker vi?

  • Du är minst 18 år gammal.
  • Du är givetvis Unitedsupporter och håller alltid reda på det senaste runt klubben.
  • Du är medlem i supporterklubben (undantag kan göras ifall du bor i Manchester).
  • Du sluter upp kring supporterklubbens värdegrund och anser därtill att mångfald berikar supporterklubben.
  • Du har ett öppet och vänligt förhållningssätt till alla människor oavsett härkomst, kön, ålder, sexuell läggning, religion, etnicitet och andra favoritlag etc.
  • Du gillar att skriva (gärna personligt och med glimten i ögat utan att göra avkall på saklighet). Du kan uttrycka dig på korrekt svenska i skrift. Vidare bör du vara tillräckligt bra på engelska för att kunna översätta citat från engelska till svenska.
  • Vi räknar med att du skriver minst två nyhetsartiklar per vecka, i stil med denna och denna, samt rapportering vid matcherna. Ibland kan det vara aktuellt med andra typer av nyhetsartiklar.
  • Vi vill att du är beredd att göra detta under minst hela kommande säsongen.

Övrigt

Arbetet är ideellt. Någon gång då och då händer det dock att vi får möjlighet att bjuda på något litet.

Ifall du har specialintressen och/eller egenskaper som gör att du kan bidra med originell rapportering kan vi tänka oss att tumma på kraven ovan.

Vi uppmanar alla personer att söka. Oavsett kön, härkomst, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Muss är en fördomsfri supporterklubb som står för allas lika värde.

Din ansökan

I din ansökan vill vi att du berättar lite om dig själv (var kommer du ifrån, hur gammal du är, vad sysslar du med osv.) och ditt förhållande till Manchester United (hur blev du supporter, hur ser du matcherna, hur många gånger du har sett United på plats osv.). Ange också ditt medlemsnummer i supporterklubben. Om du har skribentvana sedan tidigare så ser vi gärna att du hänvisar till det, annars får du gärna bifoga ett arbetsprov.

Vi har inga resurser för en lång rekryteringsprocess. Mailet med din ansökan kommer således att vara avgörande.

Skicka din ansökan på e-post till gustav.brinck-larsen@muss.se. Märk mailet ”ny skribent”.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 23 februari.

Alla eventuella frågor besvaras per mail.

Tack för visat intresse!