Pogba kämpar; Ighalo inte bara ett lån?; United säkra på Sancho

Embed from Getty Images

Det är måndag och det är matchdag. I väntan på kvällens möte med Chelsea rapporterar vi in om Paul Pogba, Odion Ighalo och lite grann om Jadon Sancho.

Pogba kan ha gjort sitt

Paul Pogba är, trots att han inte spelar, ett ständigt återkommande diskussionsämne på Uniteds presskonferenser. Spelarens agent, Mino Railoa, påtalade här om dagen att han haft kontakt med Juventus rörande en eventuell övergång för fransmannen och skadefrånvaron (som verkar bli lång) gör att man börjar ställa sig frågan om det alls blir några fler framträdanden för United.

Ole Gunnar Solskjaer fick under presskonferensen inför mötet med Chelsea frågan om han tror att Pogba har gjort sin sista match för klubben. Svaret blev tillräckligt svävande och undvikande för att spekulationerna skulle fortsätta och det mest centrala just nu verkar handla om Pogbas enorma problem med att bli frisk från sin vristskada. Här är det som vanligt skäl att kasta in en brasklapp då spelare som inte vill spela brukar ha en tendens att gå ”skadade” (minns Romelu Lukaku).

Det heter nu att Pogba börjat springa och att han repar sig dag för dag, men något definitivt besked om när han ska vara tillbaka finns inte.

Embed from Getty Images

Ighalo köps in?

Han har inte gjort debut än, Odion Ighalo. Det till trots talas det ändå om möjligheterna kring att göra nigerianens övergång till United permanent. I samma artikel som ovan citeras Solskjaer från presskonferensen och beskedet kring Ighalo är att ”det finns en chans och att det beror på hur spelaren presterar”.

Med andra ord svävar Solskjaer ungefär lika mycket som i fallet Pogba. Klart är ändå att det inte finns ett definitivt nej för en permanent övergång, trots att det inte ska finnas någon renodlad klausul i låneavtalet.

Embed from Getty Images

Sancho i sommar

Jadon Sancho fortsätter att vara en spelare som kopplas till Manchester United, vår som sommar, höst som vinter. James Robson på Evening Standard menar att United har gott om självförtroende då det gäller att vinna kampen om engelsmannen i sommar. Chelsea och Manchester City nämns som dom fortsatta konkurrenterna, men United sak vara övertygade om att man kan bräda bägge klubbarna åtminstone ekonomiskt.

Problemet ska vara att övertyga spelaren själv om att United är rätt val att göra, speciellt med tanke på de tveksamma värvningar klubben gjort de senaste åren kombinerat med uteblivna resultat.

Embed from Getty Images

Greggs bortgång

Harry Greggs bortgång var något vi rapporterade om tidigare idag. Här under finns Gustavs artikel och under dagen kommer vi att återkomma med reaktioner från den samlade fotbollsvärlden.

Harry Gregg

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS