Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubben

Muss.se söker nya skribenter

Muss.se är Sveriges bästa sida för Manchester United-fans, och nu har du chansen att bli en del av redaktionen då vi söker ytterligare skribenter. Är du en Manchester United-supporter som är intresserad av att skriva om klubben – ta då chansen att bli en del av Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Sverige.

Redaktionen består i nuläget av sju dedikerade skribenter samt tre krönikörer, och det är på skribentsidan vi behöver förstärka med ytterligare duktiga personer som kan hjälpa Muss.se att fortsätta vara den bästa sidan för att svenska Manchester United-fans.

Vem söker vi?

I rollen som skribent är du beredd att lägga ner några timmar i veckan i ditt engagemang för Muss.se. Det går givetvis att styra så att du jobbar mer vissa veckor och mindre andra veckor, men vi räknar med att du i snitt kan skriva minst två nyhetsartiklar per vecka. Som medlem i redaktionen har du givetvis också möjlighet att skriva krönikor och andra typer av reportage om detta är något du önskar.

Utöver nyheter rapporterar vi givetvis också kring alla matcher, med införrapport, matchdagsblogg, snackisar och spelarbetyg. Vi räknar med att du kan skriva i snitt minst en artikel av denna typ varannan match.

Oavsett om du är en aspirerande sportjournalist som vill ha erfarenhet av att skriva eller en hängiven supporter som har intresse av skriva om Manchester United vid sidan av din vanliga sysselsättning kan Muss.se vara en rolig och lärorik redaktion att vara en del av.

Vi ser att:

  • Du är minst 18 år gammal.
  • Du är Unitedsupporter och håller alltid reda på det senaste runt klubben.
  • Du är medlem i supporterklubben (undantag kan göras ifall du bor i Manchester).
  • Du sluter upp kring supporterklubbens värdegrund och anser därtill att mångfald berikar supporterklubben.
  • Du har ett öppet och vänligt förhållningssätt till alla människor oavsett härkomst, kön, ålder, sexuell läggning, religion, etnicitet och andra favoritlag etc.
  • Du gillar att skriva, gärna personligt och med glimten i ögat utan att göra avkall på saklighet. Du kan uttrycka dig på korrekt svenska i skrift. Vidare bör du vara tillräckligt bra på engelska för att kunna översätta citat från engelska till svenska.
  • Du kan skriva minst två nyhetsartiklar per vecka, i stil med denna och denna, samt rapportering vid matcherna. Ibland kan det vara aktuellt med andra typer av nyhetsartiklar.
  • Du är beredd att göra detta under minst hela kommande säsong.

Övrigt

Arbetet är ideellt. Någon gång då och då händer det dock att vi får möjlighet att bjuda på något litet.

Ifall du har specialintressen och/eller egenskaper som gör att du kan bidra med originell rapportering kan vi tänka oss att tumma på kraven ovan.

Vi uppmanar alla personer att söka. Oavsett kön, härkomst, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Muss är en fördomsfri supporterklubb som står för allas lika värde.

Din ansökan

I din ansökan vill vi att du berättar lite om dig själv (var kommer du ifrån, hur gammal du är, vad sysslar du med osv.) och ditt förhållande till Manchester United (hur blev du supporter, hur ser du matcherna, hur många gånger du har sett United på plats osv.). Ange också ditt medlemsnummer i supporterklubben. Om du har skribentvana sedan tidigare så ser vi gärna att du hänvisar till det, annars får du gärna bifoga ett arbetsprov.

Vi har inga resurser för en lång rekryteringsprocess. Mailet med din ansökan kommer att vara avgörande.

Skicka din ansökan på e-post till gustav.brinck-larsen@muss.se. Märk mailet ”Ny skribent”. Ansökningar behandlas löpande.

Alla eventuella frågor besvaras per mail.

Tack för visat intresse!