Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik augusti 2020

Manchester United har spelat klart i augusti, en månad som gav endast tre matcher fördelat på en seger, en oavgjord (vinst efter förlängning) och en förlust. Här går vi igenom spelarnas statistik för månaden.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni augusti (2019 alltså) härseptember häroktober härnovember härdecember härjanuari härfebruari härmars här, juni här och juli här.

Speltid

Trots att United alltså bara spelade tre matcher i augusti 2020 fick 23 spelare speltid. Eftersom matchen mot FC Köpenhamn gick till förlängning är det 300 minuter som spelats (stopptid räknar vi inte in), och den ende som var på plan alla dessa minuter var så klart Harry Maguire. Han vilar aldrig någonsin.

Brandon Williams tog sig upp till andra plats, så klart tack vare Luke Shaws skada, med Paul Pogba som nummer tre på listan . detta trots att han inte startade alla tre matcher. Det gjorde å andra sidan bara Maguire, Williams och Fred.

Mest noterbart om ni frågar mig är att Nemanja Matic landar fjärde sist på listan, men bara ett inhopp á 50 minuter. Kanske kände Ole Gunnar Solskjaer att det var lämpligt att ge Matic vila inför nästa säsong, serben känns som en spelare som kan behöva lite extra tid mellan säsongerna, han är ändå 32 år gammal nu. Också noterbart att Teden Mengi fick sin A-lagsdebut, dock endast med sex minuters spel, där vi var många som hade hoppats på betydligt mer.

Mål och assist

Poängligan för månaden är väldigt kort, med tanke på att United bara gjorde fyra mål. Bruno Fernandes stod för två av målen, de andra två gjordes av Anthony Martial och Jesse Lingard. Blott en spelare hamnade i assistprotokollet under månaden, närmare bestämt Juan Mata som fick två assistpoäng.

Månadens buse

Även busligan för månaden är kort, men faktiskt längre än poängligan. Sex varningar ådrog sig United, där vår kapten blev månadens buse med två. De övriga fyra gick till Eric Bailly, Marcus Rashford, Scott McTominay och Brandon Williams.

Res med oss till Manchester!