Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi behövde ett uppvaknande

Efter att konkurrenterna i ligatoppen tog full pott i dagarna ville naturligtvis inte United vara sämre. En knackig inledning på Craven Cottage förväxlades till en insats där man gjorde precis vad som krävdes för att besegra ett Fulham som kämpar nere i botten.

Min intention är inte att sväva iväg nu, men gårdagens match av United var i mångt och mycket en insats som ett mästarlag står för. Med det sagt menar jag inte att United är ett mästarlag. Jag återkommer till detta lite längre ner.

En käftsmäll efter fem minuters spel var såklart inte optimalt, men sättet Ole Gunnar Solskjaers mannar reagerar på är det man vill se. Man tar över matchen successivt och hittar kvitteringen tack vare Edinson Cavanis påpasslighet framför mål. Redan här kan det vara värt att stanna upp och uppmärksamma uruguayanen, som är planens spelare. 33-åringen gör både mål och står för en sjujäkla arbetsinsats över stora delar av planen.

Notera att i varje match som anfallaren startat i ligan, har United också gått segrande ur.

Nåväl, därefter är det ett malande från Uniteds sida som bara pågår fram till det att Paul Pogba plockar fram sin bästa sida av sig själv.

Den mäktige fransmannen byggde igår kväll vidare på sin fina form genom att dominera mittfältet samt bjuda på matchens behållning. Från ingenstans laddar mittfältaren vänstern och trycker in ledningsmålet, som sedermera skulle visa sig bli segermålet. Avslutet i all ära, men jisses vilken nedtagning och kontroll i ögonblicket innan.

De tre oerhört viktiga poängen bärgades, och jag nämnde det där med insats som ett mästarlag. Med det menar jag att hitta styrkan att vända på matchen, trots att vissa lagdelar inte imponerade nämnvärt. Med det intensiva spelschemat visar man också att man kan balansera sina prestationer. Igår är man precis tillräckligt bra för att slå Fulham, men det kändes inte heller som att man behövde tömma tanken.

Vidare ska även hemmalaget ha beröm för hur man revolutionerat sitt försvarsspel. Senaste gången Fulham var uppe i Premier League samt i början av den aktuella säsongen var det ett rent haveri, men Scott Parker har sannerligen fått ordning på saker och ting. Till exempel stod man upp bra mot Chelsea senast som fick slita för segern, trots en man mer i en halvlek.

Ordningen är tillsvidare återställd i tabellen men där grannen från den blå sidan av stan trots det har förstaplatsen i egna händer.

Fokus riktas nu istället mot söndag och FA-cup-möte med Liverpool hemma på Old Trafford. Vi kan nog anta att det blir en del rotation där, men samtidigt lär kärnan vara densamma, med spelare som Harry Maguire, Bruno Fernandes, och givetvis tidigare nämnde Pogba.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

…om matchen

  • Aldrig lätt härnere. Behövde nästan ett uppvaknande med baklängesmålet.
  • ”Vi har gjort det bättre i tajta matcher. Vi har ändå visat att vi kan hantera sådana här matcher, som tidigare annars kanske slutade med ett oavgjort resultat.”
  • Oro att hamna i underlägen? Skyller inte på spelarena. Tar ett tag att komma igång ibland, inte minst med tanke på förutsättningarna runtomkring nuförtiden. ”Att spela var tredje dag är inte optimalt.”

…om spelarinsatser

  • Pogba är glad och njuter av att spela fotboll. Bestämde att spela honom ett hack ner på mittfältet och det var värt det. På frågan om Solskjaer själv gjort något vackrare mål än Pogbas strut igår kväll svarade norrmannen:”jag gjorde ett par fina mål med vänstern, men inget som Pauls.”
  • Wan-Bissaka jobbar hårt på träningarna och han blir mer och mer bekväm i sin ytterbacksroll. Nöjd med hans utveckling offensivt.
  • Cavanis rörelse är otrolig. Alla kan lära från honom. Blir frustrerad ibland när han slår inläggen eftersom det är han som ska vara inne i boxen.

…om styrkan i gruppen

  • Ta med till söndag (Liverpool i FA-cupen)? Det finns en fantastisk laganda i laget och det är alltid värt mycket. I och med att det blir många resor spenderar man således mycket tid med varandra, vilket svetsar samman gruppen.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Fulham – Manchester United 1–2

Spelarbetyg: Fulham – Manchester United 1-2