Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Nytt långtidskontrakt till Leah Galton

Reading Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Uniteds damer fortsätter skriva längre kontrakt med sina spelare. Idag är det nyckelspelaren Leah Galton som har förlängt sitt avtal med Manchester United till sommaren 2024, med option på ytterligare ett år.

Ja precis som med kontraktet med Kirsty Hanson är detta ett avtal som är längre än vad som tidigare varit brukligt inom damfotbollen i stort, och även i Uniteds damlag, även om det alltså inte är det typiska femårskontrakt som brukar skrivas med herrar i samma position som Leah Galton.

Galton har utvecklats till att bli en riktig nyckelspelare för United sedan laget startades, då främst som vänsterytter men ibland har hon fått operera som en väldigt offensiv vänsterback. Efter Mille Turner är hon den av spelarna som spelat flest minuter den här säsongen, och med sina sex mål delar hon ledningen i den interna skytteligan med Ella Toone.

Galton anslöt till United när laget startades sommaren 2018, och är en spelare det skyndats långsamt med. Före United spelade hon i Bayern München, där det dock bara blev några månader innan hon annonserade att hon skulle ta en paus från fotbollen. Detta på grund av att hon tappat suget och kärleken till fotbollen, och för att det inte skulle hända igen har hon bland annat tidigare avstått från landslagsspel, något vi skrivit om tidigare här.

I nuläget verkar det dock inte vara något fel på kärleken och motivationen.

Leah Galton säger:

Det är en enorm ära för mig att skriva ett nytt långt avtal med klubben. Sedan jag kom hit känner jag att jag har utvecklats på så många sätt, både på och utanför planen, och jag är särskilt tacksam mot Casey för hennes tro på mig redan från början.

Jag måste också nämna mina lagkamrater som är som en familj för mig. Vi bygger något riktigt speciellt här och det finns ingen annanstans jag skulle vilja spela min fotboll.

Jag vill också tacka fansen – det ständiga stödet från början av min resa här har varit otroligt och jag kan inte vänta på att ni alla kommer tillbaka och sjunger på läktaren.

Casey Stoney säger:

Leahs talang är obestridlig; Jag har alltid sagt att jag ser henne som en av de bästa yttrarna i landet, och hennes prestatione under hela den här säsongen bevisar det.

Hon arbetar hårt och ger allt ute på planen varje träningspass och varje match, och hon förtjänar fullt ut att skriva ett nytt kontrakt med klubben.

Ur ett tränarperspektiv är jag så nöjd med att Leah har förbundit sin framtid hos oss. Hon kommer att vara en nyckelspelare de närmaste säsongerna.

Nedan har ni också en videointervju med Galton.