U18: Liverpool – Manchester United 0-1

Manchester United v Liverpool: U18 Premier LeagueManchester United v Liverpool: U18 Premier League

Manchester Uniteds U18 återtog serieledningen då Liverpool bortabesegrades på lördagen. Charlie McNeill blev matchvinnare då han sköt matchens enda mål efter dryga halvtimmen.

Matchen visades inte på teve. Statistiken berättar att det var en jämn match med tämligen få målchanser. United hade flest avslut (12-8 totalt och 6-4 på mål) och klart flest hörnor (7-2) medan Liverpool vann bollinnehavet (53-47).

Målet i matchen kom då Charlie McNeill fick skottläge mitt i straffområdet och han satte bollen i nät med vänsterfoten. Anfallaren har nu gjort sex mål på tre matcher mot Liverpool och Manchester city.

Statistiken indikerar att United försvarade sig mycket bra i andra halvlek. Liverpool hade bara ett enda avslut under matchens avslutande fjärdedel.

Då U23 den här helgen är spellediga kunde United matcha ett starkare lag än den senaste tiden. De till vardags ordinarie U23-spelarna Will Fish, Álvaro Fernández och Joe Hugill tog plats i startelvan. Det gjorde även Martin Sviderský, Dillon Hoogewerf och Noam Emeran, som alla medverkade i den senaste U23-matchen.

Värt att notera är att målvakten Dermot Mee var med i matchtruppen för första gången efter årsskiftet, idag som oanvänd avbytare. Han var i januari i Fulham på provspel men blev alltså kvar i United.

Segern ser United ta över serieledningen från Liverpool, som rasar till tredje plats. United är tre poäng före dagens motståndare och har dessutom två matcher till godo. Vår främsta utmanare om seriesegern är Manchester city. De är nu tre poäng bakom oss men har en match till godo och bättre målskillnad.

Juniorlaget är tillbaka i spel redan på onsdag, då vi möter Salford City i FA Youth Cup. Vinner vi den matchen väntar sannolikt en hemmamatch mot Liverpool i den fjärde omgången.

(Toppbilden är en arkivbild från hemmamatchen mot Liverpool.)

Liverpool – Manchester United 0-1 (0-1)

U18 Premier League, 6 mars

0-1 (35) Charlie McNeill

Uniteds lag: Vítek; Hughes, Fish, Hardley, Fernández; Sviderský, Savage; Hoogewerf (Gore 83), McNeill, Emeran; Hugill

SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS