Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Cavani förlänger med United

Manchester United v Chelsea - Premier League

Under dagen har rykten gällande Edinson Cavanis framtid i Manchester United blossat upp, så till den grad att en kontraktsförlängning nu verkar vara nära förestående för uruguayanen. Enligt uppgifter kommer 33-åringen stanna i klubben ytterligare ett år.

Edinson Cavani anslöt till Manchester United i oktober förra året efter att kontraktet med Paris Saint-Germain löpt ut. Tiden i England har dock i största allmänhet präglats av viss osäkerhet kring anfallarens vara eller icke-vara. Skador har blandats med incidenter på nätet, som i sin tur lett till avstängningar.

Väl på planen har dock Cavani gjort avtryck, inte minst med sina tolv mål på 33 framträdanden för klubben.

En som uppges vara väldigt till freds med 33-åringens bidrag är Ole Gunnar Solskjaer, som så sent som igår uttalade sig om att Cavani själv är medveten om hur högt norrmannen skattar honom och att Solskjaer gärna ser en kontraktsförlängning hända.

Enligt samstämmiga uppgifter verkar det nu bli verklighet. Tidigare under dagen rapporterade vi om att rykten från spanska ESPN gjorde gällande att Cavani bestämt sig för att stanna ytterligare ett år i United och inte långt därpå hakade ansedda brittiska tidningar på.

Såväl The Times som BBC skriver att Cavani förväntas förlänga, vilket även kan bekräftas av Fabrizio Romano.

Den italienske journalisten skriver att 33-åringen är öppen att diskutera en förlängning efter påtryckningar från Solskjaer. I skrivande stund är inget påskrivet men det uppges inte dröja länge innan det blir officiellt. Det skulle i sådana fall innebära att Cavani stannar i United till sommaren 2022.

Det ska även sägas att argentinsk media spekulerar i att det kan röra sig om en förlängning på två år. Det har emellertid inte anammats av brittisk media.

Cavani har under säsongen flitigt ryktats återvända till Sydamerika, där argentinska Boca Juniors har varit det hetaste spåret. Upphovet till dessa rykten grundar sig i hög utsträckning i att 33-åringen har sin familj i Sydamerika och att en flytt därför skulle anses trolig.

Nu tyder alltså det mesta på att så inte blir fallet.

Vi lär få all anledning att återkomma med vidare rapportering inom de närmaste dagarna.