Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly: Dags att ta sig bortom hysterin

Under veckan som gick handlade det mesta åter om Ronaldo, och även lite om Ronaldo. Det är egentligen inte konstigt då återkomsten till Premier League och Manchester är en stor sak. Lägg därtill debatten om tidigare anklagelser för våldtäkt och de splittrade känslor som har uttrycks både här på redaktionen och på bästa sändningstid i Viasat, så förstår vi att andra nyheter har hamnat i skymundan. Det finns alltså en hel del att läsa om Ronaldo även i veckans sammanfattning. Men vi har också följt United-spelarnas landslagsäventyr och en del annat. Nu är det dags att ta sig bortom Ronaldo-hysterin och fokusera på uppgifterna framåt. Under veckan väntar viktiga matcher i såväl Champions League som Premier League. 

Här har ni veckan som gick och en titt på veckan som kommer.

Herrmatcher

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

PL: Manchester United – Newcastle 4-1

Under lördagen var det såklart stort fokus på Ronaldos återkomst. Inför matchen fick Bojan Djordic breda ut sig i bästa sändningstid om de splittrade känslorna, det blev säkert en tankeställare för en och annan supporter. Hur som helst, i matchen visade Ronaldo att han är just den striker som United behöver. Det kommer att bli fler mål framåt, den saken är klar.

Dammatcher

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

WSL: Leicester City – Manchester United 1-3

Under gårdagen tog United Women en skön seger borta mot nykomlingen Leicester. Målskyttarna var Martha Thomas, Maria Thorisdottir och Ella Toone.  Tyvärr blev försvararen Millie Turner utburen på bår efter skada, fler uppdateringar kommer. Nu väntar landslagsuppehåll för damerna.

Matchrapport.

Ungdomsmatcher

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

U23 PL2: Arsenal – Manchester United 1-3

U23 förlorade under lördagen mot Arsenal i en match som slutade 1-3. Dean Henderson vaktade målet men hade alltså ingen särskilt rolig dag. Shola Shoretire gjorde Uniteds mål. Summa summarum en besvikelse för laget som på pappret såg starkt ut.

Nyheter och annat

Lånekollen: Är Laird vår framtida högerback?

Bailly från start när Elfenbenskusten vann

Landslag: Pogba visade god form i fransk seger

Landslag: Sent kvitteringsmål stoppade England

En krossad barndomsdröm

Gästkrönika: I Ronaldos eko finns en kvinnas tystnad 

Veckan som kommer

Måndag

  • Muss.se: nyhetssvep, ungdomskollen, inför Young Boys

Tisdag

  • Muss.se: nyhetssvep, matchdag, snackisar, spelarbetyg, resultatpost UYL
  • CL 18.45: Young Boys – Manchester United

Onsdag

  • Muss.se: nyhetssvep, dagen efter

Torsdag

  • Muss.se: nyhetssvep

Fredag

  • Muss.se: nyhetssvep, resultatpost U23, ekonomiskt årsresultat
  • 14.00: Presskonferens

Lördag

  • Muss.se: nyhetssvep, resultatpost U18, inför West Ham

Söndag

  • PL 15.00: West Ham – Manchester United
  • Muss.se: nyhetssvep, matchdag, snackisar, spelarbetyg

Artiklar på Muss.se kan tillkomma, försvinna och flyttas som tillämpligt.