Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - West Ham United 0-1
Solskjaer: Vi saknade det sista lilla

Manchester United är ute ur Ligacupen säsongen 2021/22. Som brukligt startade United dåligt och vaknade inte förrän man hamnade i underläge, men den här gången var det för uddlöst framåt för att en ny vändning skulle komma, och West Ham fick därmed sin revansch för förlusten i söndags.

Jag måste säga att reaktionerna som följde när Uniteds elva presenterades timmen före match förvånade mig. Det var oväntat många som var väldigt positiva till hur den såg ut, och visst är det positivt att en andraelva för United numera innehåller några namn som faktiskt är med och konkurrerar om platsen i en ganska bra förstaelva.

Men faktum är att elvan i stort inte var speciellt bra, och det var som att folk glömt att Diogo Dalot, Alex Telles, Nemanja Matic, Juan Mata och Anthony Martial inte är spelare som på länge nu visat att de håller Unitedklass. Lägg därtill att en matchotränad Eric Bailly inte är någon att luta sig mot, att Donny van de Beek fortfarande kämpar för att bli respekterad av Ole Gunnar Solskjaer, och att Jesse Lingard för bara tio månader sedan var ganska universellt sågad som Unitedspelare och vi har åtta av elva spelare med någon form av tveksamhet kring sig i elvan.

Det skall dock sägas att ett par av spelarna gjorde helt okej insatser, men exempelvis visade Anthony Martial igen att han inte bör spela fler matcher i Unitedtröjan, något man även kan argumentera bör gälla för Juan Mata och kanske också Alex Telles. Den sistnämnde håller på att utveckla sig till en av Uniteds sämre värvningar i modern tid, åtminstone om vi ser till förväntningarna han kom med.

Alex Telles imponerade inte på onsdagskvällen.

Vi kommer inte undan att prata om matchens enda mål även idag, där Alex Telles tyvärr blir huvudperson. Vänsterbacken blev alldeles för enkelt bortgjord av Ryan Fredericks, som mer eller mindre kunde promenera sig in i straffområdet utan att Telles gjorde något för att stoppa honom. Väl där var Victor Lindelöf tämligen bra ute och täckte inspelet, och Eric Bailly fanns med vid Jared Bowen som gick mot första stolpen, vilket gjorde att United ändå hade ganska bra förutsättningar för att lösa situationen.

Fredericks passning touchade dock på Lindelöf och gick ut mot mitten av straffområdet, den del där Donny van de Beek nyss befunnit sig, där han fortsatt borde befunnit sig, men där han inte längre befann sig. Istället hade han sökt sig ner och försökte (vad vi kan ana) även han täcka undan Bowen, vilket gjorde att Manuel Lanzini blev helt ensam i mitten av straffområdet och därifrån ganska enkelt kunde rulla in bollen. Så enkelt kan det alltså vara att göra mål i Ligacupen, när två spelare agerar pojklagsförsvarare istället för att spela ordentligt.

Slutligen, något vi kan konstatera är att Uniteds insats i Ligacupen aldrig skulle vara det som definierade den här säsongen. Men att åka ut redan i den första omgången man medverkar i, mot ett sämre lag som dessutom var lika roterat som Uniteds – det gynnar inte Ole Gunnar Solskjaer i hans kamp mot kritikerna som inte anser att han bör befinna sig där han är.

Solskjaers presskonferens

Solskjaer mötte som vanligt pressen efter matchen. Detta är i korthet vad han hade att säga.

  • Dålig start, men bra fotboll när vi väl kom igång, tyckte Solskjaer. Många skott, mycket press, bra attityd men det sista lilla saknades.
  • Solskjaer var väldigt osugen på att prata om Anthony Martials insats, utan sa istället att fransmannen vet vad United vill ha av honom.
  • Gällande den kraftiga rotationen tyckte Solskjaer att det var nödvändigt att ge speltid till de som inte spelat så mycket än, för att hålla dem igång och redo för resten av säsongen.
  • Vi startade matchen dåligt och avslutade de sista fem minuterna med lite för öppet bakåt när man var tvungna att gå för det. 27 skott visade att alla gick för det och Solskjaer var nöjd med attityden, och med lite mer flyt och kvalitet kunde det gått rätt.
  • Solskjaer var igen missnöjd med att det inte blev någon straff, då han tyckte att det var en klar straff för Jesse Lingard när Mark Noble drog ner honom.
  • Avslutningsvis pratade Solskjaer om att han inte alls var nöjd med de första tio minuterna. Man var för långsamma, både med och utan boll, och att det är något man måste förändra. Man kan inte sätta sig i underläge och förvänta sig att vinna så mycket som man gjort de senaste 18 månaderna.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Två nöjda tränare för dagen?

Första titelchansen sumpad