Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Crystal Palace - Manchester United 3-2
Tung premiärförlust för U21

Manchester Uniteds U21 inledde säsongen med en tung förlust mot Crystal Palace på bortaplan. Palace vände på steken efter att Mateo Mejía gett United ledningen på straff. När Noam Emeran kvitterade i matchminut 90 såg det ut att bli oavgjort men Palace fick det sista ordet i den sjunde tilläggsminuten.

United öppnade matchen starkast och borde ha säkrat segern i första halvlek. I halvlekens absoluta slutskede skulle Palace emellertid kvittera och efter paus var hemmalaget det starkare laget.

Det är inte bara herrlaget som premiärspelar den här ”helgen”. Juniorerna inledde säsongen med att köra över Middlesbrough och på måndagseftermiddagen var det dags för U21. Den som väntar på damlaget får vänta en och en halv månad till.

Vi noterade fyra frånvarande namn när startelvan presenterades: Álvaro Fernández, Hannibal, Dan Gore och Omari Forson. De har spenderat försäsongen med a-laget och månne får vi se någon av dem i matchtruppen mot Wolves ikväll. Annars kommer de förmodligen spela mot Everton imorgon, då United har planerat in en träningsmatch bakom stängda dörrar.

Laguttagare Travis Binnion, som tidigare ansvarat för U18, hade ändå ett starkt manskap till sitt förfogande. Vi misstänker att flera av spelarna i startelvan – Teden Mengi, Marc Jurado, Shola Shoretire, Isak Hansen-Aaroen och Joe Hugill till exempel – kan försvinna iväg på lån innan transferfönstret stänger. Shoretire fick en defensivare roll än brukligt, då hans spelade som åtta, framför Toby Collyer men bakom Hansen-Aaroen (motsvarande rollen som Mason Mount tycks få i a-laget, mellan Casemiro och Bruno Fernandes).

Travis Binnion gjorde sin första tävlingsmatch som huvudansvarig för U21.

Efter en tämligen chansfattig matchinledning skulle Manchester United, som dominerat spelet, ta ledningen mitt i första halvlek. Mateo Mejía skrev in sig i målprotokollet, då han konverterade straffen som han själv hade vunnit. Mejía borde ha utökat ledningen i slutet av första halvlek men på Noam Emerans välriktade inspel från höger – Mejía började till höger men bytte sedan kant med Emeran – drog han bollen utanför.

Mateo Mejía öppnade målskyttet från elva meter.

United tvingades till ett målvaktsbyte efter en halvtimme, då Tom Wooster tvingades kliva av, utan att vi kunde se vad som hände. Obekräftade rapporter talar om en knäskada. Oerfarne Tom Myles kom in. Myles gjorde inte en enda match i juniorlaget som förstaårsjunior förra säsongen men startade i premiären i lördags.

Efter ledningsmålet kontrollerade United tillställningen och Palace hade inte mycket att komma med. De skulle ändå gå till pausvila med oavgjort i ryggen, då de på tilläggstid kontrade in 1-1.

United fick en utmärkt chans att återta ledningen direkt efter paus, då Hansen-Aaroen fälldes i straffområdet. Den här gången klev Jurado fram som straffskytt men målvakten stod för en mycket stark räddning.

Palace tar sedan över spelet totalt och skapar flera stora chanser. Det hela mynnar slutligen ut i att hemmalaget tar ledningen, då lagets inhoppande provspelare (de hade en provspelare i startelvan också, han blev utbytt efter paus) hade uppvisning längs vänsterkanten.

United reagerar bra på målet och tar tag i taktpinnen igen. Det ger oss ett kvitteringsmål, då Emeran driver in från höger och placerar bollen i nät efter väggspel med Jurado.

Det är emellertid Palace som får det sista ordet. De har tre stora chanser på tilläggstid. Efter ett par svaga avslut kan de slutligen avgöra i den sjunde tilläggsminuten.

Uniteds mål

Crystal Palace – Manchester United 3-2 (1-1)

Premier League 2, 14 augusti


0-1 (24  ) Mateo Mejía (straff)
1-1 (45+3) Rak-Sakyi
2-1 (76  ) provspelare
2-2 (90  ) Noam Emeran (Jurado)
3-2 (90+7) Raymond


Uniteds lag: Wooster (Myles 32); Oyedele, Mengi, Aljofree, Jurado; Collyer (Ogunneye 71), Shoretire; Mejía (Williams 75), Hansen-Aaroen, Emeran; Hugill (McNeill 46)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK