Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Shaw blir borta i ett par veckor

Sent igår kväll meddelade Manchester United på sin hemsida att Luke Shaw blir borta i ett par veckor efter att ha dragit på sig en skada. 

United är tämligen kortfattade i sin kommunikation, men skriver att det rör sig om en muskelskada på Shaw och att den fortfarande undersöks. 

Detta innebär att Erik ten Hag kommer få klara sig utan ytterbacken i ett par veckor framöver, vilket sannolikt det engelska landslaget kommer behöva göra under landslagsuppehållet i september.

Alternativen på vänsterbacksplatsen är nu få, detta då Tyrell Malacia är skadad och Brandon Williams igår lånades ut till Ipswich Town.

Vad gäller Malacia är det oklart vad det rör sig om för skada, men Ten Hag meddelade för två veckor sedan att det kommer dröja ett tag innan 24-åringen är spelklar igen.

Vem som spelar vänsterback på lördag mot Nottingham Forest blir därmed det stora frågetecknet. Den unge spanjoren Alvaro Fernandez, som gjorde ett par matcher under försäsongen, är det sista alternativet för att ha en renodlad vänsterback i spel, men det mest troliga är att Diogo Dalot tar hand om platsen.