Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vigge gladde i seg soppa

Tre poäng.

Det är inte mycket mer än så vi tar med oss från 1-0 mot Luton. 

Och så att en svensk mittback blev matchhjälte, förstås! 

Jippi:

  • Victor Lindelöf har inte gjort mål sen ten Hag kom till byn, men när anfallarna helt slutat gör mål i ligan var någon annan tvungen att kliva fram. Distinkt avslut från den ovane målskytten från Västerås, som dessutom var ovanligt bra defensivt. 

Unitedklass:

  • Att hålla nollan. Det gör vi inte varje gång, men borde definitivt göra oftare. Onana behöver nollor, precis som United.
  • Antony kom in sista halvtimmen och svarade för ett suveränt förarbete till Rashford (som givietvis borde ha gjort 2-0), vilket var kanske hans bästa prestation under hela hösten. Det är den typen av aktioner vi hoppas på/kräver minst ett par gånger per match av brassen. 

Nej:

  • Underhållningsvärdet på matchen var kanske 2 på en 10-gradig skala. Segt och trist och en sån där match man egentligen bara skulle kunna ha haft på i bakgrunden utan att rycka till och rusa tillbaka till soffan var femte minut. 
  • Mason Mount-köpet framstår mer och mer som ett riktigt udda sådant. Samtidigt ska vi minnas hur länge ten Hag väntade med att låta Casemiro spela från start förra säsongen. Han har sina idéer, nederländaren. 
  • Alejandro Garnacho och Marcus Rashford är lika heta framför mål som United i stort.
  • 13 mål på 12 matcher, varav 1 från anfallare är ju inte klassiskt United. Vi har snart avverkat en tredjedel av säsongen och det är typ 15 lag som gjort fler mål än United. Det är ett enormt bekymmer och Højlunds miss från 30 centimeter i inledningen av matchen visade verkligen ett symptom på problemen. 

… till sist:

  • Uniteds alla skador och sjukdomar har nu chansen att slicka såren under årets sista landslagsuppehåll. Och när vi kickar igång efteråt är det med tre raka bortamatcher: Everton, Gala och Newcastle. Det ska bli intressant att se hur ten Hag formerar sina styrkor.