Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ett ögonblick för evigheten

Camp Nou 1999, Moskva 2008, Rooney i derbyt 2012, Fergies avsked … 

Vissa matcher, mål eller ögonblick minns man alltid var man upplevde dem och med vilka.

Nu kan vi lägga till Garnacho 2023. 

Den fullträffen kommer att rullas i rutan långt efter att argentinaren gått i fotbollspension. Ett oförglömligt fotbollsögonblick. 

Special, beyond special:

  • För att citera Sky Sports rutinerade kommentator Peter Drury: “Special, beyond special!”. Barnen och jag reste oss upp ur soffan och tog oss för våra huvuden och bara skrek rakt ut. Under många år det senaste decenniet har det mest handlat om att skaka på huvudet åt United, men det här ögonblicket kommer vi att dela för all framtid. Fotboll, alltså. Wow. 

Lysande:

  • Även om Garnachos mål egentligen gör att man per automatik förtjänar Man of the Match så var han spelmässigt inte den bäste liraren på planen. Det var i stället en 18-åring från Stockport som debuterade från start i Premier League. Kobbie Mainoo var i princip felfri under den första halvleken och såg lika imponerande ut som han gjorde innan skadan under försäsongen. Självklar, med pondus och självförtroende räddade han bollar på mållinjen, distribuerade passningar, slog tunnlar … ja, han ser ut att ha hela registret.
  • United har nu bara fyra lag framför sig i kolumnen minst insläppta mål i ligan. Detta trots en bedrövlig säsongsinledning och med en skakig Onana längst bak. Kameruanen har dock visat sig från sin allra bästa sida på sistone och mot Everton stod han för flera högklassiga räddningar. 

Unitedklass:

  • Luke Shaw gjorde comeback efter några månader i mittbacksrum… rehabrummet och precis som Mainoo såg det ut som att han var i topptrim, helt utan rost. Uniteds vänsterback börjar likna Denis Irwin allt mer på så sätt att han sällan gör en insats under 7 av 10. 
  • 3-0 på bortaplan var största bortavinsten i ligan sen Solskjaers vinst på Tottenham Stadium för två år sen. 
  • Anthony Martial har inte blixtrat till många gånger de senaste åren, men på Goodison visade fransosen vilken teknik han har och vilken avslutare han kan vara. 

Inte i toppslag:

  • Vi ska, 3-0-segern till trots, inte glömma att Everton hade gott nog med lägen att slå hål på United så det var spel- och chansmässigt inte den kross som siffrorna visar. 
  • Marcus Rashford fick med hjälp av kapten Brunos välgörenhet göra sitt andra ligamål för säsongen, men spelmässigt var han på gränsen till en katastrof. 
  • Maguire-Lindelöf lyckades visserligen hålla nollan, men det var mer likt Smalling-Jones än Rio-Vidic när de samspelade. 
  • Domare John Brooks stod för ett häpnadsväckande misstag när han gav Martial gult för filmning. Okej om han inte tyckte att kontakten var straffmässig, men att vara så fel ute är otroligt. 

Annars:

  • Exakt noll av ten Hags köp eller lån fanns ute på planen (Onana stod förstås i målet), vilket säger något om något. 
  • Istanbul på torsdag blir speciellt. Det kan i alla fall inte finnas någon brist på självförtroende hos spelarna efter Goodison.