Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Specialvändaren vänder bort

Ji-Sung Park har som väntat spelat sin sista match för Manchester United. Det är absolut ingen “chock” som Daily Fail försöker fÃ¥ det till.
Vår kära hundätare har passerat zenit och med tanke på att Kagawa kommit in fanns det egentligen bara en anledning för Park att stanna: Han kan japanska och kunde ha gjort Kagawas acklimatisering lättare.
Men eftersom det inte är någon social verksamhet att vara Manchester United-spelare är det inte alls märkligt att Fergie väljer att casha in. Jag var inne på en försäljning i våras eftersom hans bedrövliga facit gjorde hans närvaro i Uniteds lag inte alls lika nödvändig som tidigare.
Vad säger vi då om Parks tid på Old Trafford?
Mycket.
Han var här i sju år (SJU!? jisses!) sedan flytten från PSV och man kan väl lätt säga att de £4 miljonerna är en av dessa gånger då Fergie kan skryta om att ha gjort ett kap. Park har varit en underbar tillgång och det jag framförallt minns när han var på toppen av sitt spel var hans fenomenala förmåga att med ryggen emot vända bort sin back. Har fortfarande inte sett någon som varit bättre på just det.
Och så hade han under några säsonger förmågan att neutralisera motståndarnas playmakers i stora matcher. En ovärderlig tillgång som han dock tappade den gångna säsongen. Då såg han mest vilsen ut och hade en fruktansvärd statistik i de matcher han startade med nio förluster på sina sista elva starter. En ursäkt var dock att han började en del som innermittfältare. Renodlad sådan.
Grabben gjorde 205 matcher i United. Det är bara 88 spelare EVER som gjort fler.
Det uppskattas.
En oerhört omtyckt figur som kommer att bli saknad – och hyllad när han återvänder till Old Trafford 24 november.
Några av mina bästa minnen av Park i orankad ordning:




* Minns ni när vi brukade straffa motståndarnas hörnor?
Det är inte så länge sen.

* Spelare ut och spelare in matchar inte varandra i antal den här sommaren heller.
In: Kagawa, Powell, Sean Goss (ännu en tonåring)
Ut: Matty James, Ritchie De Laet, Paul Pogba, Zeki Fryers, Park, Mickey Owen, Tompa Kuszczak, Oliver Norwood.
Det är en del löneutgifter som frigörs varje sommar nuförtiden. Och det är knappast några 2,5-miljoner-i-veckan-killar vi tar in.
Vad kan det bero på?
Hmmm.