Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Höjdpunkter; Mourinho hyllar spelarnas attityd; Jones och Rooney kvar på skadelistan; finalvecka

Manchester United är i kvartsfinal i FA-cupen. Detta efter gårdagens seger mot Blackburn. Igår lottades också kvartsfinalerna och United fick Chelsea på bortaplan.

Gårdagens höjdpunkt var de båda Unitedmålen. Först var det Henrikh Mkhitaryan som serverade Marcus Rashford och sedan samarbetade Paul Pogba med Zlatan Ibrahimovic. Målen ser ni i videon nedan.

Mourinho: Spelarnas attityd var bra

Spelarnas attityd var bra. Ibland i dessa matcher har du svåra matcher för att du gör det svårt för dig själv. Idag var det annorlunda. Blackburn gjorde det svårt för oss, de spelade väldigt bra,” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens match.

[Spelarna] kände att det var en svår match, med det som hände [i lördags], där alla Premier League-lag hade problem. […] Spelarna kom med rätt attityd, jag är mycket nöjd med det.

Om lottningen:Ingen reaktion. Jag måste spela Saint-Étienne, jag måste spela finalen. Jag måste förhoppningsvis spela en annan motståndare i Europa League. Jag måste kämpa för en topp 4-position i ligan. Jag har så mycket att tänka på. Antagligen kan Chelsea bara tänka på det, de är mästare.

Mourinho ville inte svara på om spelschemat ger Chelsea en fördel i kvartsfinalen. Han tycker dock att han fick svar från vissa spelare igår.

Till exempel Ashley Young. Kan jag vila Antonio Valencia? Ja, det kan jag. Då Ashley Young spelar så här kan jag vila Valencia.

Blackburns manager Owen Coyle snackade också om matchen med media.

Jones och Rooney kvar på skadelistan

Igår florerade det vissa rykten om att David de Gea skulle vara skadad. De slog Mourinho bort på presskonferensen. ”Han vilades, ja.” Managern bekräftade även att Antonio Valencia vilades.

Däremot är Phil Jones och Wayne Rooney kvar på skadelistan.

Wayne Rooney är skadad, Phil Jones är skadad, så jag tror inte att de återhämtar sig [i tid för matchen på onsdag]. De har inte tränat med laget än, så jag tror inte att de är redo för onsdag.

Detta ger även frågetecken för deras eventuella medverkan i ligacupfinalen på söndag.

Southamptonmatchen i slutet på säsongen

Då United gick till kvartsfinal i FA-cupen kan inte bortamatchen mot Southampton spelas som tänkt den 12 mars. En möjlighet hade varit att flytta fram matchen till den 1 mars men detta förefaller inte vara aktuellt.

Det datumet – den 1 mars – är en av endast tre luckor i kalendern. United har redan två uppskjutna matcher (även Manchester city borta). Går United vidare till semifinal i FA-cupen måste även matchen mot Burnley skjutas upp. Om inte 1 mars utnyttjas ska tre matcher då klämmas in på två platser.

Lediga datum kan förvisso uppstå om United inte går hela vägen i Europa League. Men Uefa tillåter inte att ligamatcher spelas när det är matcher i Uefas turneringar, så de datumen kan inte utnyttjas.

Således kan United – vid seger mot Chelsea i kvartsfinalen – tvingas spela tre matcher på en vecka någon gång i slutet på säsongen.

Buffonge kvar i England

Vi har tidigare rapporterat att DJ Buffonge togs ut till Antigua och Barbudas U20-landslag inför Concacafmästerskapet. Det blev emellertid ingenting med det. United valde att inte släppa honom.

Buffonge var inhoppare när reserverna föll mot Reading igår.

United anställer mediechef

Manchester United meddelar på sin hemsida att Phil Lynch, tidigare på Yahoo och Sony, anställts som ny VD för klubbens media. Lynch kommer bland annat att jobba med MUTV, Uniteds matchprogram och Uniteds månadsmagasin.

Såvitt jag kan se har han inte jobbat med fotboll tidigare.

Tyska domare på onsdag

Deniz Aytekin får ansvaret som huvuddomare när United möter Saint-Étienne på onsdag. Guido Kleve och Markus Häcker är assisterande domare, Daniel Siebert och Benjamin Brand är extra assisterande domare och Eduard Beitinger är fjärdedomare. Hela gänget kommer från Tyskland.

Aytekin har dömt United en gång, 3-1-segern hemma mot Club Brugge 2015. Han har aldrig dömt Saint-Étienne.

Sedan tidigare är det klart att Andre Marriner dömer ligacupfinalen på söndag.

Finalvecka

Närmast väntar Saint-Étienne i Europa League. Men veckans höjdpunkt är förstås ligacupfinalen mot Southampton på söndag.