Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Job well done

Manchester United vann sin match mot Reading med 2-0 utan att imponera. Målen kom i den första halvleken genom Juan Mata via en straffspark efter att domaren tog hjälp av VAR. Andra målet gjordes av Romelu Lukaku som spelades fram av Alexis Sanchez och snyggt rundade målvaken och satte dit bollen säkert. 

Ole Gunnar Solskjaer valde att byta ut nästan hela startelvan från matchen i onsdags mot Newcastle United. Endast Phil Jones och Juan Mata behöll sina startplatser där många spelare fick speltid – och där tyvärr ingen imponerade särskilt. Talangerna Tahith Chong och James Garner fick plats på bänken där den förstnämnde hoppade in med cirka halvtimmen kvar av matchen.

Vad kan vi egentligen ta med oss från den här matchen?

Inte så mycket faktiskt. Det är förstås skönt att vinna utan att behöva anstränga sig speciellt mycket. Det är också ett bra tecken att vinna utan att spela bra. Men annars, inte så mycket.

Fred och Periera gjorde ingen vidare match. McTominay var virrig, Alexis kom inte upp till standarden och Mata verkade ha glömt bort sin bollteknik hemma.

Ingen spelare i gårdagens match stärkte sin aktier direkt och ordinarie startelvan bör inte vara speciellt oroliga över sina startplatser.

Läs mer om matchen: 

Jag förstår att många av ovannämnda spelare saknar självförtroende och framför allt speltid. Men samtidigt är dessa väldigt duktiga fotbollsspelare. Möter man Reading på hemmaplan bör man göra det bättre, kan jag tycka.

Mittfältet var sena på att pressa, anfallarna kom inte igång och det var kanske lite tur att det var just Reading som stod på andra sidan och som var ganska så jättedåliga på att förvalta sina chanser. Den enda spelaren som stack ut var faktiskt Sergio Romero, han gjorde det bra.

Det jag kommer ta med mig från den här matchen är två saker:

  • Skönt med vinst och avancemang, dessutom fick laget hålla nollan för andra matchen på raken.
  • Jättekul att Tahith Chong debuterade och fick visa upp sig för alla. Stortalang som kan bli hur bra som helst. Hoppas han får fler chanser.

Vill du läsa mer om Chong och några andra Manchester United-talanger så kan du gör det här. 

Embed from Getty Images

Presskonferens:

”Jag gjorde det svårt för mina spelare på grund av laguttagningen. Det var kanske lite orättvist mot dem eftersom de har aldrig spelat ihop tidigare. Dessutom gjorde Reading det jättebra och de var organiserade. Andra målet var snyggt. Alexis hittade snyggt till Romelu som avslutade kyligt.” 

”Jag hoppas att det är okej med Alexis. Han fick en knock och hade han bara sagt det en minut tidigare så hade det varit skönt för mig. Jag hade precis gjort två byten.”

”Chong hade en bra match med bra rörelser. Han kom in när vi ledde 2-0 så matchen var inte över, han behövde fortfarande komma in och göra det bra. Han är 19 år och kommer fortsätta utvecklas så matchen var en ypperlig tillfälle för honom att få visa upp sig.” 

Se presskonferensen i sin helhet här: