Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
En vecka med både bu och bä

I veckan som gått fick vi se två förluster för herrlaget med en trupp utan VM-spelare. Både Cadiz och Real Betis blev för svåra för de spelare som fanns tillgängliga. Många ungdomar spelade och gjorde inte bort sig. Dock är det en bit kvar till seniornivå för de flesta av dem.

Damlaget har dock klarat veckan utan förslut. Vinst i cupen mot Everton och en poäng borta mot formstarka City. 

Majoriteten av Uniteds VM-spelare har åkt ur turneringen i Quatar och lär nu återvända för att göra sig redo för återstarten i ligan under mellandagarna. Dessförinnan väntar också Burnley i ligacupen om en dryg vecka.

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

TR: Cádiz CF – Manchester United 4-2

Två elvor prövades i matchen mot Cadiz. De mer erfarna spelade första halvlek och imponerande inte. Martial lyckades sätta en straff men i övrigt var laget blekt. I andra halvlek spelade ungdomarna och gjorde det hyfsat bra från och till. Plus på bland annat Garnacho, Shoretire, Mainoo och Jurado, Tyvärr ledde misstag till kontringar för det spanska bottenlaget som gick segrande med 4.2.

Allt om matchen

TR: Real Betis – Manchester United 1-0

Mot Real Betis bytte Ten Hag inte hela laget i halvtid men ganska många. Det var en bättre match än mot Cadiz särskilt som motståndet var bättre. United lyckades dock inte skapa tillräckligt många heta chanser och fick se sig besegrade med det enda målet i matchen. Plus i United går till Garnacho och även Zidane Iqbal klarade sig bra bland dem som nosar på seniorlaget.

Allt om matchen

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WLC: Manchester United – Everton 4-2

I ligacupen städade United av Everton ganska enkelt trots ett reservbetonat lag. Redan efter en halvtimma stod det 4-1 efter två mål av Vilde Bøe Risa. Därefter var matchen avgjord och tämligen händelselös. Plus på Bøe Risa och Stanforth. Tyvärr gick dock United inte vidare trots segern eftersom både Aston Villa och Manchester City vann sina matcher.

Matchrapport

WSL: Manchester City – Manchester United 1-1

Inför dryga 44000 åskådare gjorde Manchester United en riktig fin match borta mot City och lyckades knipa en poäng. United hade övertaget i stora delar av matchen och borde kanske avgått med segern, men fick alltså nöja sig med oavgjort. Leah Galton,  som får plus i matchen, blev Uniteds målskytt efter framspelning av Ella Toone.

Kvitteringen kom efter dryga timman spelad efter mål av Laura Combs som lämnades alltför fri. United behåller i alla fall avståndet ned till City och har på pappret ett enklare schema framöver.

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

FAY: Crystal Palace – Manchester United – 1-3

U18 tog en säker seger när FA Youth Cup inleddes. Redan i halvtid hade United kopplat greppet om matchen genom mål av Maxi Oyedele and Manni Norkett. Crystal Palace tog sig in i matchen med en tidig reducering och hade sedan en del chanser att kvitter. Sam Mather fick dock avgöra matchen i 77:e minuten. I fjärde rundan väntar segraren mellan Blackpool och Stoke.

 

Nyheter och annat

Aktieutdelningen upphör och kassan börjar sina

Långintervju med Ten Hag / Williams glad över att vara tillbaka

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

20.45 / U21ET / ET
Bolton Wanderers – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag U21, Resultatpost U21

Onsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Torsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Fredag

Muss.se: Unitedsvepet

Lördag

13.30 / U18 / P18
Middlesbrough – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, Inför dam

Söndag

13.00 / DAM / WLC
Manchester United – Sheffield United

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag dam, Resultatpost dam